08:43 19.02.2021

Аваков: Французька компанія OCEA вже побудувала перший корпус для нових патрульних катерів ДПСУ

2 хв читати
Аваков: Французька компанія OCEA вже побудувала перший корпус для нових патрульних катерів ДПСУ

Французька компанія OCEA побудувала перший корпус для нових патрульних катерів Держприкордонслужби України, загалом очікується 20 катерів, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з депутатами Верховної Ради - членами групи дружби "Україна-Франція".

"Радий повідомити, що легкий надійний алюмінієвий корпус для першого з нових швидкісних патрульних катерів уже побудувала французька компанія OCEA для нашої Держприкордонслужби. За контрактом із 20 суден п'ять побудують у Миколаєві. Це реальні результати спільної українсько-французької роботи зі зміцнення захисту наших морських кордонів", - цитує міністра сайт відомства.

Він зазначив, що локомотивом спільних із Францією проектів стала побудова Єдиної системи авіаційної безпеки та захисту МВС.

"Частина вертольотів перебуває в користуванні ДСНС, частина - в Нацгвардії, Держприкордонслужбі та Нацполіції. В кожного своя функція, проте коли в країні трапляється якась екстрена ситуація, всі знімаються з оперативних завдань і направляються на вирішення цієї проблеми. Це і є логіка побудови Єдиної авіаційної системи", - повідомив глава МВС.

Він сказав, що цього року МВС очікує постачання ще 26 вертольотів Airbus.

"Восени плануємо разом із медиками запустити в тестовому режимі санітарну авіацію в кількох регіонах України. З найвіддаленіших куточків країни ми зможемо швидко транспортувати екстрених хворих до медичних закладів, де їм нададуть допомогу", - зазначив Аваков.

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров зазначив, що загалом відомство отримає 55 вертольотів, з них 21 – Н225, 24 – Н125 та 10 – Н145, причому вісім із цих вертольотів будуть останньої модифікації. Airbus безкоштовно для МВС проводить модифікацію, це зменшить споживання пального та знизить вібрації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА