18:19 20.01.2021

З ОРДЛО на підконтрольну уряду України територію незабаром передадуть дев’ятьох осіб - Денісова

2 хв читати
З ОРДЛО на підконтрольну уряду України територію незабаром передадуть дев’ятьох осіб - Денісова

Із тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей на підконтрольну уряду України територію найближчим часом будуть передані дев’ятеро осіб, які незаконно утримуються в місцях несвободи, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"До слідчого ізолятора у Луганську вже доставлені три особи, які готуються до передачі, в Донецькому слідчому ізоляторі - шість. Їх наразі годують, миють, надають медичну допомогу, роблять охайний вигляд. Сьогодні ввечері або завтра зранку їх передадуть за маршрутом "Луганськ\Донецьк - Ростов-на-Дону - Мінськ - Київ". Тобто ми в очікуванні", - наводить слова Денісової під час брифінгу на КПВВ "Золоте" прес-служба омбудсмена.

Водночас Денісова зазначила, що не може назвати їхні прізвища, але повідомила, що всі вони - громадяни України.

Раніше повідомлялося, що глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що передача частини утримуваних громадян України голові політради партії "Опозиційна платформа - За життя", народному депутату Віктору Медведчуку без участі уповноважених державних органів є порушенням міжнародних домовленостей на найвищому рівні.

Позаштатний радник голови Офісу президента з питань стратегічних комунікацій у сфері національної безпеки та оборони, радник з інформаційної політики української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) Олексій Арестович повідомив, що СБУ перевірить всіх полонених, "повернення" до України яких анонсували в ОРДЛО.

"Спецслужби України проведуть перевірку осіб, яких маріонеткові "органи" готують до "повернення", а пропуск та зустріч цих осіб через лінію розмежування, якщо він відбудеться, буде організований уповноваженими державними органами України", - написав він на своїй сторінці у Facebook у суботу.

Арестович також наголосив, що українська ТКГ розглядає намір ОРДЛО "як спробу тиску РФ на українську сторону переговорів, а цю спробу, у свою чергу, - як елемент масштабної кампанії з тиску на політичне керівництво та народ України". "Ні родинні зв'язки, ні статус народного депутата, не є підставою для маніпулювання статусом "громадянина України", а тим більше - примусовим переміщенням наших куди-небудь, у фактичній взаємодії з державною владою країни-окупанта", - зазначив Арестович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА