15:30 14.01.2021

Новий голова ОБСЄ відвідає Україну наступного тижня

2 хв читати
Новий голова ОБСЄ відвідає Україну наступного тижня

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), міністр закордонних справ Швеції Анн Лінде наступного тижня відвідає Україну, де має намір ознайомитися із ситуацією з вирішення конфлікту на Донбасі.

"Уже наступного тижня я відвідаю Україну, щоб зустрітися з представниками української влади, а також із спеціальним представником Грау, СММ і координатором проектів в Україні, щоб оцінити ситуацію та підтримати зусилля для сталого вирішення конфлікту", - сказала Лінде у четвер, представляючи постійній раді ОБСЄ програму головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Вона наголосила, що найбільш кричущим прикладом порушення загальних зобов'язань і міжнародного права залишається криза в Україні та навколо неї.

"Як голова, Швеція усвідомлює виняткову важливість Спеціальної моніторингової місії та "нормандського формату", і Тристоронньої контактної групи, щоб знайти стійке політичне вирішення конфлікту. Це має бути зроблено відповідно до принципів і зобов'язань ОБСЄ, з повною повагою суверенітету, територіальної цілісності, єдності та незалежності України, в межах її міжнародно визнаних кордонів, включно з Автономною республікою Крим та містом Севастополем", - зазначила Лінде.

Вона заявила, що ОБСЄ продовжить рішуче підтверджувати, що СММ уповноважена мати безпечний і надійний доступ без обмежень у всій Україні, і нагадувати, що СММ мають бути надані необхідні умови для здійснення її мандата.

Як повідомлялося, Швеція розпочала своє річне головування в ОБСЄ 1 січня 2021 року.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА