13:26 14.01.2021

У всій Україні буде розгорнуто мережу пунктів обігріву на період зниження температури

2 хв читати
У всій Україні буде розгорнуто мережу пунктів обігріву на період зниження температури

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила органам влади розгорнути мережу пунктів обігріву в усіх областях на період значного зниження температури.

"На період значного зниження температури в усіх областях буде розгорнуто мережу пунктів обігріву, в регіонах з інтенсивними опадами на складних ділянках доріг працюватиме снігоочисна та посипочна техніка. Відповідні заходи готовності органів влади до реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов на території України протягом 13-17 січня 2021 року, прийнято за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій", - ідеться в повідомленні прес-служби уряду.

За рішенням Держкомісії обласним та Київській міській держадміністрації за участю органів місцевого самоврядування доручено розгорнути на період значного зниження температури (від -10 градусів і нижче) в населених пунктах мережу пунктів обігріву та забезпечити їх продуктами харчування, одноразовим посудом, пальним та іншими предметами першої необхідності. Також необхідно через ЗМІ й соцслужби поінформувати населення про місця розташування таких пунктів і допомогу, яку в них надають.

Водночас соціальні служби мають активізувати роботу з надання допомоги незахищеним верствам населення, щоб не допустити їх обмороження й загибелі.

Крім того, рішенням Держкомісії передбачено, що Міненерго разом з обласними та Київською міською адміністраціями мають забезпечити стійке функціонування систем електро-, тепло- і газопостачання населених пунктів і потенційно небезпечних об'єктів. А в разі виникнення аварії – насамперед відновити системи життєзабезпечення лікарень, навчальних закладів інших соціально-значущих об'єктів і житлового сектора. У завданнях також не допустити розморожування теплових мереж і технологічного обладнання.

Серед заходів, яких мають вжити Мінінфраструктури, Національна поліція, ДСНС, "Укравтодор" та Укртрансбезпеки- інформування через ЗМІ перевізників і водіїв про очікуване ускладнення ситуації на дорогах.

В областях, де очікуються інтенсивні опади, також потрібно вивезти снігоочисну й посипну техніку на найбільш складні ділянки доріг, привести в готовність таку техніку для взаємодії з суміжними регіонами, де прогнозуються сильні снігопади.

Крім того, необхідно забезпечити профілактичну обробку дорожнього покриття і прибирання снігу на дорогах і в населених пунктах та своєчасно ухвалювати рішення про обмеження руху транспорту з відповідним інформуванням про це.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За уточненою інформацією, дитина в Синельниковому, яку вважали загиблою, перебуває у важкому стані в лікарні - ОВА

Велика Британія виділила майже 150 млн фунтів стерлінгів на зміцнення енергетичного сектора України

Прем'єр Польщі закликав фермерів припинити блокування українського кордону

Після знищення російського Ту-22М3 другий літак був змушений розвернутися - ГУР МО

Серед загиблих у Синельниковому - троє дітей від 6 до 14 років, повідомили в ОВА

У Херсоні внаслідок обстрілу виникла пожежа, є постраждалий

Процедуру ввезення гумдопомоги для потреб муніципалітетів та її використання необхідно спростити - мер Тростянця

Кількість загиблих на Дніпропетровщині збільшилася до дев'яти: у лікарні померла поранена дитина

ГУР: Російський Ту-22МЗ збито тими самими засобами, якими раніше було уражено А-50

Суд заборонив діяльність проросійської партії "Соціал-патріотична асамблея слов'ян" - СБУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА