17:55 11.01.2021

Українські фігуранти санкційного списку США пов'язані з Росією

2 хв читати
Українські фігуранти санкційного списку США пов'язані з Росією

Фізичні особи та організації з України, проти яких США впроваджують санкції за втручання в американські вибори, були частиною кампанії РФ із здійснення впливу на американський виборчий процес, ідеться в прес-релізі Мінфіну США.

"Російська кампанія з дезінформації, спрямована проти американських громадян, - це загроза нашій демократії. США продовжать агресивно захищати цілісність наших виборчих систем і виборчого процесу", - наведено в заяві слова глави Мінфіну Стівена Мнучіна.

Згідно з документом, ідеться про "мережу іноземного впливу", пов'язану з українським депутатом Андрієм Деркачем, який потрапив до санкційних списків Мінфіну США у вересні 2020 року за спроби вплинути на вибори в США 2020 року.

У відомстві стверджують, що особи, пов'язані з Деркачем, як і він сам, щонайменше з 2019 року використовували американські ЗМІ й соціальні мережі для поширення безпідставних звинувачень, ніби нинішні та колишні офіційні особи США були залучені до корупційної діяльності, відмивання коштів і "незаконного політичного впливу" в Україні.

Мінфін з огляду на цю активність, зокрема, зазначив колишніх урядових службовців України - Костянтина Кулика, Олександра Онищенка, Андрія Теліженка, а також депутата Олександра Дубінського.

Санкційні заходи передбачають заморожування всіх активів цих осіб, які перебувають під юрисдикцією США. Американським громадянам заборонено вести справи з цими людьми, а інші структури, які на 50% і більше перебувають у володінні цих осіб, також блокуються американською владою.

Раніше Мінфін США називав Деркача "російським агентом" і стверджував, що той підтримує майже десять років тісні зв'язки з російськими спецслужбами. За даними відомства, Деркач вів приховану кампанію принаймні з кінця 2019 року до середини 2020 року. У період із травня до липня 2020 року він оприлюднив відредаговані аудіозаписи та іншу непідтверджену інформацію, щоб дискредитувати американських офіційних осіб і висунув необґрунтовані звинувачення проти американських та інших закордонних політиків, зазначав Мінфін США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

За добу на Харківщині внаслідок обстрілів загинули 12 мирних жителів - Синєгубов

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, вісім поранених

Ворог атакував Полтавську та Дніпропетровську область БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА