10:03 09.01.2021

Російські найманці на Донбасі за добу 9 разів порушили режим тиші - штаб ООС

1 хв читати
Російські найманці на Донбасі за добу 9 разів порушили режим тиші - штаб ООС

За минулу добу російські найманці на Донбасі дев'ять разів порушили режим припинення вогню, українські військовослужбовці не постраждали, повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Протягом минулої доби, 8 січня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню. Переважна більшість обстрілів здійснена збройними формуваннями Російської Федерації в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС у соцмережі Фейсбук у суботу вранці.

Так, на Приазов'ї, неподалік Водяного противник чотири рази відкривав вогонь у бік українських позицій з різного озброєння: мінометів 120-го калібру, автоматичних, протитанкових станкових і підствольних гранатометів і великокаліберних кулеметів. У районі населеного пункту Водяне, що біля Донецька, ворог кілька разів вів вогонь із гранатометів і стрілецької зброї. Таке саме озброєння противник використав і поблизу Талаківки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці відкрили провокаційний попереджувальний вогонь зі стрілецької зброї і гранатомета неподалік Південного в напрямку робочої бригади, що здійснювала ремонтні роботи з відновлення водопостачання на ділянці водогону "Горлівка-Торецьк". Щоб уникнути жертв, робочу бригаду негайно вивели з району обстрілу, роботи припинені.

"Від початку поточної доби, 9 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил спостерігається тиша. Порушень режиму припинення вогню не зафіксовано", - зазначили у штабі ООС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА