12:58 12.12.2020

Учасника НЗФ затримали прикордонники в Донецькій області

1 хв читати
Учасника НЗФ затримали прикордонники в Донецькій області

Українські прикордонники затримали в Донецькій області учасника незаконних збройних формувань.

"Оперативники Донецького прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби України викрили 29-річного жителя міста Маріуполя, який у 2014 році добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань. Місцевий житель став на бік прихильників країни-агресора і брав безпосередню участь у сприянні беззаконню, що панувало в Маріуполі", – повідомляє в суботу Адміністрація Держприкордонслужби.

Чоловік виконував завдання російських кураторів, одним із яких була охорона Приазовського державного технічного університету в м. Маріуполь, який захопили бойовики так званої "ДНР", йдеться в повідомленні.

За даним фактом за матеріалами Головного оперативно-розшукового відділу Донецького прикордонного загону Національна поліція розпочала кримінальне провадження за ч.2 ст. 260 КК України "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань".

У п'ятницю прикордонники спільно зі співробітниками Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області затримали зазначеного громадянина в місті Маріуполь і доставили його в місцеву прокуратуру, де йому було оголошено про підозру в скоєнні зазначеного злочину.

Цього року оперативно-розшуковими підрозділами Східного регіонального управління Держприкордонслужби України було встановлено 84 особи, які брали участь у діяльності НЗФ, з них 45 особам було оголошено про підозру та 33 осіб визнано винними у вчиненні злочину, відповідальність за який передбачена ст.260 КК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА