20:02 04.12.2020

Гірськолижні курорти в Швейцарії працюватимуть на Різдво для внутрішніх туристів, якщо отримають дозвіл регіональної влади

2 хв читати
Гірськолижні курорти в Швейцарії працюватимуть на Різдво для внутрішніх туристів, якщо отримають дозвіл регіональної влади

Уряд Швейцарії дозволив гірськолижним курортам в країні працювати під час різдвяних канікул, однак вони повинні до цього отримати дозвіл влади місцевих кантонів.

"Гірськолижні курорти можуть відкриватися для внутрішнього туризму ... З 22 грудня гірськолижним курортам потрібен дозвіл від уряду кантонів", - йдеться в заяві уряду.

Оператори курортів повинні будуть також дотримуватися суворих заходів обережності і не допустити поширення коронавірусу.

Обмежень безпосередньо на катання на лижах зі схилів не передбачено, проте уряд зобов'язав з 9 грудня скоротити до двох третин від максимальної місткості кількість людей у транспорті, зокрема, в поїздах і в гондолах.

Вводиться обов'язкове носіння масок на курортах при поїздках на підйомниках і в чергах.

При недотриманні заходів безпеки влада кантону має право виписати попередження оператору. У разі, якщо порушення не будуть ліквідовані, дозвіл на роботу може бути відкликано.

Між європейськими країнами раніше виникли розбіжності щодо роботи гірськолижних курортів. У результаті Німеччина звернулася в ЄС з проханням виробити загальноєвропейське рішення, проте в Брюсселі вважають це питаннями національної компетенції. Влади окремих країн побоюються, що в разі відсутності єдиних правил європейці вирушать у ті країни, де дозволено катання на гірських лижах і сноубордах, і це призведе до зростання захворюваності коронавірусом після їх повернення на батьківщину. Невдоволення також пов'язано з економічними втратами, які понесуть регіони, велика частина доходів яких пов'язана з гірським туризмом.

Деякі країни, серед них - Франція і Італія, вирішили відкласти початок гірськолижного сезону і не відкривати курорти на різдвяні свята.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА