07:45 12.10.2020

У Києві відбулась акція підтримки ЛГБТ-спільноти

2 хв читати
У Києві відбулась акція підтримки ЛГБТ-спільноти

У центрі Києва біля Палацу спорту в неділю ввечері близько сотні людей влаштували акцію за права ЛГБТ, передає "Суспільне".

Як повідомляється, учасники акції висловили протест через припинення трансляції веселкового прапора на ТРЦ "Гулівер", який прибрали після погроз.

За інформацією "Суспільного", учасники акції звернулися до партії "Національний корпус", заявивши, що нібито і серед "азовців" є представники ЛГБТ-спільноти, але вони не можуть відкрито про це говорити через залякування.

"Ми вирішили вийти на протест проти того, що угруповання "Традиція і порядок" ущемляє наші права і не дає протягом тижня прайду демонструвати прапор ЛГБТ і вважає, що це порушення українських традицій. Ми вважаємо, що це не так і зазначаємо це", - заявила одна з учасниць акції.

У свою чергу в прес-службі "КиївПрайд" повідомляють, що представники ЛГБТ в Україні "змушені ховатися заради безпеки".

"Ми зібралися тут не тільки заради нашої видимості і відстоювання прав людини, а й заради тих, хто не змогли вийти сьогодні публічно. Хто ще в Україні змушений ховатися заради власної безпеки. Ми активістки та активісти боремося за це право і будемо продовжувати робити це, поки Україна не стане безпечною для всіх", - заявляють в "КиївПрайді".

Також на акцію прийшли представники "Нацкорпусу" і (громадської організації - ІФ) "Традиції і порядку". Обидві групи розділяв кордон правоохоронців.

Як повідомлялося, ТРЦ "Гулівер" в Києві на честь "Прайд місяця 2020" протягом тижня буде підсвічувати будівлю прапором прайду.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА