13:10 26.08.2020

СБУ блокувала діяльність мережі пропагандистів із району проведення ООС

1 хв читати
СБУ блокувала діяльність мережі пропагандистів із району проведення ООС

У районі проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі кіберспеціалісти Служби безпеки України блокували діяльність мережі сепаратистських інтернет-агітаторів, яку координувало так зване міністерство інформації "ДНР".

"За оперативною інформацією, до групи входили п'ятеро жителів Маріуполя. За вказівками кураторів вони систематично розміщували деструктивні матеріали на сторінках у російських соцмережах, а також публікували заклики до порушення територіальної цілісності й конституційного ладу в місцевих спільнотах із більше ніж 150 тисячами користувачів. Пропагандисти виправдовували російську агресію проти нашої країни, популяризували терористичні організації "Л/ДНР" і відокремлення південно-східних областей від України. Крім того, зловмисники закликали до масових заворушень і акцій непокори", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в середу.

Наразі діяльність мережі блоковано. Правоохоронці вживають заходів для встановлення і затримання її учасників.

Такі дії кваліфікуються як злочини проти основ національної безпеки. За діяльність, спрямовану на скидання конституційного ладу або захоплення державної влади, а також зазіхання на територіальну цілісність і недоторканість України, передбачено кримінальну відповідальність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА