13:42 25.08.2020

НАБУ скерувало до ДБР звернення ПриватБанку про протиправне призначення Вовка на справу за позовом офшорів Суркісів

2 хв читати
НАБУ скерувало до ДБР звернення ПриватБанку про протиправне призначення Вовка на справу за позовом офшорів Суркісів

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) 21 серпня скерувало до Державного бюро розслідувань (ДБР) звернення юристів державного ПриватБанку (Київ) про протиправне призначення судді Печерського райсуду Києва Сергія Вовка на справу №757/7499/17 за позовом офшорних компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання банку обслуговувати їхні депозити.

"Звернення щодо здійснення можливого кримінального правопорушення суддею Печерського райсуду 21 серпня 2020 року скеровано для розгляду до ДБР", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НАБУ у вівторок.

Як повідомлялося, 2 вересня 2020 року продовжиться розгляд суддею Вовком позову офшорів братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року щодо зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їхні депозити, заборгованість за якими позивачі оцінюють у $350 млн.

Перше засідання за останнім позовом компаній Суркісів, повістку на яке банк отримав близько обіду того самого дня від представника позивача, відбулося 6 серпня 2020.

Юррадники ПриватБанку вже двічі намагалися відсторонити суддю Вовка від розгляду відповідної справи, проте заяви банку він же відхилив.

За словами юррадника банку Олега Лозовського, ПриватБанк клопотав про відвід судді, зокрема, з огляду на те, що офшорні компанії скерували до суду відразу декілька позовів і відкликали всі, крім тих, які прийняв до розгляду суддя Вовк.

Раніше, 15 квітня 2020 року, Київський апеляційний суд відхилив апеляцію держвиконавця, залишивши в силі постанову судді Печерського райсуду Підпалого, якою він зобов'язав ПриватБанк компенсувати офшорним компаніям Суркісів кошти, розміщені на рахунках кіпрської філії фінустанови, - загалом понад $250 млн.

При цьому, як повідомляли в прес-службі банку, сума заявлених в останньому позові вимог офшорів Суркісів з урахуванням зміни, внесеної 6 серпня 2020 року, досягла $350 млн (з них $102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

У свою чергу ПриватБанк подав касаційну скаргу на відповідне рішення Київського апеляційного суду.

Лозовський зазначив, що справа по суті з питання офшорних компаній Суркісів наразі заморожена, при цьому уточнив, що якщо Верховний Суд до 2 вересня встигне розглянути і задовольнити касаційну скаргу ПриватБанку на рішення суду від 2017 року, то розгляд позову компаній у Печерському райсуді буде зупинено.

Як повідомлялося, ПриватБанк у другому кварталі сформував резерви під юридичні ризики в розмірі 6,832 млрд грн.

Наприкінці 2016 року під час націоналізації банку грошові кошти, розміщені сім'єю Суркісів та їхніми компаніями на депозитних рахунках ПриватБанку та його філій, потрапили під процедуру bail-in, оскільки Суркісів було визнано пов'язаними з ПриватБанком особами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Британський принц Гаррі офіційно підтвердив, що тепер він є резидентом США

РАКЕТНА НЕБЕЗПЕКА ПО ВСІЙ ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА