12:31 17.08.2020

Голова ОАСК Вовк повідомив, що його допит у НАБУ не відбувся: не з’явився слідчий

2 хв читати
Голова ОАСК Вовк повідомив, що його допит у НАБУ не відбувся: не з’явився слідчий

Голова Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павло Вовк заявляє, що з’явився за повісткою на допит до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) в понеділок уранці, проте не знайшов там слідчого і після 40 хвилин очікування пішов.

"Сьогодні о 8-й годині ранку мав відбутися допит, заради якого вони так голосно і абсолютно незаконно нібито оголошували мене "в розшук". Я, як законослухняний громадянин, прийшов на призначений час, проте не застав у НАБУ нікого, окрім журналістів, яким хтось дбайливо повідомив час мого приходу. Слідчого на місці не було. Спроби моїх адвокатів здзвонитися і з'ясувати, чому він ігнорує власний захід, не увінчалися успіхом - слідчий не брав трубки. 40 хвилин очікування. І ми пішли", - написав Вовк у Facebook.

Він висловив переконання, що НАБУ, як і минулого року, "не має наміру розслідувати справу, більше того, вони панічно її бояться, оскільки розуміють, що розслідувати там нічого". "НАБУ потрібен лише піар і нічого більше. Краще б займалися своїм прямим призначенням, боротьбою з корупцією, а не створенням фейків", - додав Вовк.

Як повідомлялося, 17 липня НАБУ повідомило про вручення підозри Вовку, його заступнику, п'ятьом іншим суддям, а також керівнику Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку за підозрою в тому, що вони, діючи в межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, мали намір захопити державну владу шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя та створенням штучних перешкод у їхній роботі. Крім того, зазначалося, що "триває процес вручення підозр ще чотирьом особам". Згодом їх неодноразово викликали на допити.

11 серпня НАБУ оголосило в розшук деяких підозрюваних, включно з головою ОАСК, оскільки ті не з’явилися на допит за повторним викликом. У відповідь на це Вовк заявив про тиск на судову систему та готовність прийти на допит до НАБУ в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом. Прес-служба ОАСК повідомила, що голова суду, його заступник і три судді суду, оголошені НАБУ в розшук, перебувають на робочих місцях і не отримували жодних повісток на допити у встановленому законом порядку.

12 серпня Вовк повідомив про отримання повісток на допит у НАБУ на 17-18 серпня. "Я прийду на допит. Мені приховувати нічого, я готовий!", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА