08:31 21.07.2020

На наступних виборах майже третина росіян вважала за краще б голосувати через Інтернет

1 хв читати

Майже кожен третій росіянин, який має право голосу (30%), на наступних виборах проголосував би через Інтернет у разі офіційної пропозиції вибрати спосіб волевиявлення, свідчать дані опитування в рамках спільного дослідження ВЦВГД і Центру політичної кон'юнктури.

Опитування показало, що найбільшу перевагу такий спосіб голосування зустрів би у респондентів віком 25-34 років (46%).

Серед переваг електронного голосування, згідно з дослідженням, респонденти називають відсутність необхідності виходити з дому, швидкість і зручність.

За даними опитування, 42% росіян добре знають, що у жителів Москви і Нижнього Новгорода була можливість голосувати через Інтернет на загальноукраїнському голосуванні за поправки до Конституції, стільки ж респондентів чули про це, але без подробиць, нічого про це не знали 16% учасників опитування.

Одночасно дві третини росіян (65%) воліли б проголосувати паперовим бюлетенем. Серед 60-річних респондентів і старше традиційний спосіб голосування обрала б переважна більшість (82%).

Голосування поштою, згідно з дослідженням, вибрав би 1% росіян.

Всеросійське ініціативне опитування в рамках спільного дослідження було проведено 9 липня серед 1600 респондентів віком від 18 років.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА