19:46 08.06.2020

Кулеба ініціював перетворення МЗС на перший повністю безбар'єрний орган влади

2 хв читати
Кулеба ініціював перетворення МЗС на перший повністю безбар'єрний орган влади

У понеділок, 8 червня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і засновник ініціативи "Доступно.UA" Дмитро Щебетюк підписали меморандум про співпрацю, покликаний перетворити МЗС на перший в Україні повністю безбар'єрний орган державної влади.

"Я переконаний, що шлях до успіху України лежить через усунення бар'єрів. Процес починається з усунення фізичних бар'єрів для мобільності, але містить у собі також подолання цивілізаційних бар'єрів, перешкод для торгівлі і інвестицій та ін. Завдяки співпраці з ініціативою "Доступно.UA", ми забезпечимо доступ до міністерства не тільки людей з інвалідністю, а й для представників інших маломобільних груп населення: осіб з маленькими дітьми, літніх людей, тих, хто отримав тимчасову травму. Йдеться про базову людську повагу, без якої неможливо уявити успішну розвинену країну", - цитує Кулебу прес-служба МЗС.

У свою чергу, Щебетюк позитивно відзначив лідерство МЗС у створенні в Україні безбар'єрного середовища і висловив надію на плідну співпрацю.

Згідно з текстом меморандуму, громадська організація "Доступно. AU" проведе аудит будівлі Міністерства закордонних справ України в Києві та прилеглих територій щодо їхньої доступності для людей з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

За результатами аудиту, МЗС отримає рекомендації для підвищення рівня безбар'єрності об'єктів, розташованих у будівлях і на прилеглій території, а також рекомендації стосовно внутрішніх інструкцій поводження з людьми з інвалідністю та представниками інших маломобільних груп населення для забезпечення їх безперешкодного доступу до приміщень.

Міністерство закордонних справ проведе переговори і залучить до співпраці міжнародних, національних спонсорів, донорів з метою пошуку та інвестування ресурсів на впровадження рекомендацій в повному обсязі, реалізує їх з дотриманням державних будівельних норм і принципів універсального дизайну.

Крім того, втілення меморандуму стане важливим внеском у досягнення Україною цілей "Партнерства Біарріц", до якого в цьому році приєдналася країна.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд призначив до розгляду справу ексдиректора "Укрспецекспорту" й близького родича колишнього першого заступника секретаря РНБО

Наступні місяці мають показати прогрес у наближенні України до Євросоюзу - Зеленський

Двопартійна делегація Конгресу США запевнила Київ у підтримці України

Зеленський обговорив із Сирським і Баргилевичем підготовку контрзаходів щодо логістики й техніки окупанта

Зеленський привітав Канаду з національним днем

Рух вантажного транспорту відновився на чотирьох ПП на польському кордоні, незабаром буде відкрито на всіх - заступник міністра

Голова комітету розвідки Конгресу США виступає за розширення застосування американської зброї Україною для ударів по території РФ

Держгеокадастр запустив гарячу лінію для реєстрації геопросторових даних

Зеленський обговорив з конгресменами США постачання додаткових систем ППО

У Дніпрі тривають пошуки людей під завалами, зниклими безвісти залишаються двоє людей - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА