11:17 16.04.2020

Чорновол на засіданні суду: Мені байдуже, який запобіжний захід мені оберуть

2 хв читати
Чорновол на засіданні суду: Мені байдуже, який запобіжний захід мені оберуть

Печерський районний суд Києва в четвер продовжує засідання з обрання запобіжного заходу народному депутату України VIII скликання Тетяні Чорновол.

Трансляція судового засідання, на якому розглядається клопотання, проводиться на TouTube "Судової влади України". Засідання веде слідчий суддя Сергій Вовк, у відведенні якого було раніше відмовлено.

Під час засідання виступила сторона обвинувачення з позицією необхідності обрання Чорновол запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Мені байдуже, яке рішення ви приймете ... Тому що я тут не жертва, я тут переможець ... це справа не проти "майданівців", а проти всіх, хто має почуття національної гідності", - заявила Чорновол.

Вона вкотре наголосила, що не заперечує факту підпалу офісу "Партії регіонів" під час Революції гідності в 2014 року, але не бачить зв'язку між підпалом і смертю співробітника офісу, що інкримінує їй слідство. "Немає причинно-наслідкового зв'язку між смертю цієї людини (яка загинула внаслідок пожежі в офісі партії - ІФ) і моїми діями", - заявила Чорновол.

"Дії, які мені інкримінуються, - самозахист", - додала вона.

"Я хотіла б, щоб ви встановили, що насправді там сталося і чому загинув Захаров (співробітник офісу "Партії регіонів" - ІФ)... Є підстави вважати, що смерть була насильницька", - сказала Чорновол, звертаючись до сторони обвинувачення.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва у вівторок розпочав розгляд клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Чорновол за обвинуваченням в умисному вбивстві, висунутим на її адресу Державним бюро розслідувань (ДБР). Обвинувачення просить суд обрати запобіжний захід для Чорновол у вигляді цілодобового домашнього арешту.

10 квітня співробітники ДБР провели обшук у будинку Чорновол. Їй повідомили про підозру в керівництві підпалом офісу Партії регіонів у лютому 2014 року, внаслідок чого загинула людина.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков назвав підозри для Чорновол неадекватними та ганебними, і у зв'язку з цим запропонував першому заступнику директора ДБР Олександру Бабікову залишити державну службу. Аваков зазначив, що Бабіков був адвокатом екс-президента України (2010-2014 рр.) Віктора Януковича. "Ви наплювали на конфлікт інтересів як керівник ДБР й інспірували справу проти Тетяни Чорновол", - написав Аваков на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

У ДБР, у свою чергу, заявляють, що відомство працює поза політикою. Пізніше Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) заявило про відсутність у Олександра Бабікова конфлікту інтересів під час здійснення повноважень першого заступника директора ДБР.

14 квітня слідчі ДБР допитали Чорновол, вона відмовилася надавати свідчення, посилаючись на своє конституційне право.

Перед допитом у ДБР Чорновол заявила, що не даватиме свідчень, щоб вони не стали підставою для притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників Революції гідності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА