16:13 07.04.2020

У Києві збільшилася концентрація формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду в повітрі - обсерваторія

2 хв читати
У Києві збільшилася концентрація формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду в повітрі - обсерваторія

У Києві в період із 31 березня до 6 квітня зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій діоксиду сірки, діоксиду азоту, формальдегіду та зважених речовин у повітрі, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія ім. Бориса Срезневського.

За даними обсерваторії, на Бессарабській і Деміївської площах, а також на проспекті Перемоги в районі станції метро "Святошин", на вулицях Семена Скляренка та Олександра Довженка зафіксовано перевищення концентрації діоксиду сірки в 2,1-2,7 раза. На інших постах у місті, за винятком проспекту Науки, 37, перевищення становило 1,4-1,9 раза.

Вміст у повітрі діоксиду азоту в 4,9-5,6 раза вище за допустимий на проспекті Перемоги, вулицях Інженера Бородіна, Скляренка, Бессарабській і Деміївській площах, у 3,2-3,9 раза - на вулиці Каунаській і Оболонському проспекті, в 2,4-2,9 раза - на всіх постах міста, крім проспекту Науки, де перевищень не виявлено.

Також на проспекті Перемоги, Бессарабській площі, вулиці Скляренка та бульварі Вацлава Гавела в 3,0-3,1 раза перевищена гранично допустима концентрація формальдегіду. Перевищення на інших постах становило 1,1-2,9 раза.

На проспекті Перемоги, Бессарабській площі та вул. Каунаській зафіксовано перевищення в 1,0-1,6 раза гранично допустимої концентрації зважених речовин.

Порівняно з попереднім тижнем, у повітрі міста зріс вміст формальдегіду, діоксиду азоту та сірчистого ангідриду (більш помітно - 4 і 6 квітня), оксиду вуглецю і зважених речовин - не змінився.

З огляду на прогнози Українського гідрометцентру на найближчі дні, метеорологічні умови не сприятимуть розсіюванню шкідливих домішок в атмосфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

Українська авіація завдала ударів по семи районах зосередження особового складу противника

За добу ворог завдав двох ракетних і 41 авіаудару, обстріляв понад 125 населених пунктів

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА