07:24 01.04.2020

Справу про хабарі за дозвіл від правоохоронця на торгівлю піротехнікою направлено до суду

2 хв читати

Державне бюро розслідувань направило в суд обвинувальний висновок щодо начальника патрульної поліції Хмельниччини за одержання неправомірної вигоди в $ 1,5 тис. за "дозвіл" на торгівлю піротехнікою.

"До суду направлено обвинувальний висновок щодо начальника одного із секторів патрульної поліції Шепетівського відділу поліції Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області. Поліцейський обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та обіцянці вплинути за надання такої вигоди (ч.2 ст.369-2 Кримінального кодексу України)", - сказано в повідомленні Бюро, оприлюдненому у вівторок ввечері.

У ДБР уточнили, що в грудні 2019 року начальник сектора вимагав $ 1,5 тис. за вплив на керівництво Шепетівського відділу поліції, щоб підприємцю повернули вилучене майно для подальшої реалізації піротехнічних засобів. За ці кошти правоохоронець також пообіцяв не створювати перешкод і не притягати до відповідальності суб'єкт господарювання за здійснення такої діяльності. Того ж дня підприємець надав поліцейському 8 тис. грн неправомірної вигоди.

16 січня 2020 міліціонера затримали після отримання чергової частини хабара в сумі $ 500.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі територіального управління ДБР в м.Хмельницький.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Хмельницької області. Оперативний супровід - Управління Служби безпеки України в Хмельницькій області та Хмельницьке управління ДВБ Нацполіції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА