16:45 03.02.2020

Україна наполягає на повному розслідуванні щодо збитого в Ірані літака "МАУ" і виплаті компенсацій сім'ям загиблих

1 хв читати
Україна наполягає на повному розслідуванні щодо збитого в Ірані літака "МАУ" і виплаті компенсацій сім'ям загиблих

Україна наполягає на всебічному та повному розслідуванні всіх обставин трагедії збитого в Ірані літака Boeing-737-800 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" і виплаті відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Сьогодні комісія з розслідування причин катастрофи продовжує роботу і працює в штатному режимі, ми на постійному зв'язку з нашими колегами, які перебувають в Ірані. Позиція України залишається незмінною: ми наполягаємо на всебічному і повному розслідуванні всіх обставин катастрофи та виплаті відповідних компенсацій сім'ям загиблих згідно з нормами міжнародного права", - наводить слова Данілова прес-служба РНБО у понеділок.

Зокрема, зазначив секретар РНБО, Україна очікує від іранської сторони неухильного дотримання всіх міжнародних вимог статті 26 Чиказької конвенції та Додатку 13 до неї в розслідуванні авіакатастрофи літака Boeing-737-800 української компанії "МАУ", який було збито 8 січня 2020 в Ісламській Республіці Іран.

Україна, заявив Данілов, вкотре наголошує на своїй готовності до максимально тісної співпраці з іранською стороною в питанні розслідування причин трагедії та має для цього всі технічні та наукові можливості, зокрема в питанні дослідження "чорних ящиків".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА