07:35 18.12.2019

Правоохоронці готують оголошення підозри трьом учасникам акції під Радою

2 хв читати
Правоохоронці готують оголошення підозри трьом учасникам акції під Радою

Слідчі готують оголошення підозри трьом активним учасникам акції протесту під Верховною Радою України у вівторок, повідомили в прес-службі поліції Києва.

"Через сутички біля Верховної Ради України слідчі готують підозри трьом особам, які завдали значних тілесних ушкоджень іншим учасникам мітингу і правоохоронцям", - сказано в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у вівторок ввечері.

Підкреслюється, що правоохоронці збирають і аналізують усі фото- і відеоматеріали для надання правової оцінки діям інших учасників події.

Одному з правоохоронців учасник акції протесту потрапив каменем у голову. За інформацією поліції, лікарі проводять консиліум для того, щоб вирішити питання - робити або не робити трепанацію черепа військовослужбовцю Нацгвардії - учаснику бойових дій підполковнику Кулінку Ю.В.

Як повідомлялося, біля будівлі Верховної Ради в центрі Києва у вівторок уранці відбуваються одночасно чотири акції протесту, в яких беруть участь кілька тисяч осіб. Зокрема, крім протесту проти відкриття ринку землі, відбувається акція організації "АвтоЄвроСила", яка вимагає спростити систему розмитнення автомобілів на "єврономерах", протестують противники законопроекту №0931, який передбачає приведення до європейських стандартів законодавства у сфері протидії дискримінації, а також члени Федерації профспілок Україна, котрі підтримують законопроекти Трудового кодексу України №2410, Кодексу України про працю №2410-1.

Правоохоронці розібрали і винесли з місця проведення акції на вулиці Грушевського військові намети, які намагалися встановити протестувальники.

У відповідь учасники акції почали кидати в правоохоронців каміння, порожні пластикові пляшки і димові шашки. Також було видно використання сльозогінного газу, проте хто саме його застосував, невідомо. Пізніше швидка допомога забрала потерпілого під Радою протестувальника.

В результаті зіткнень учасників протестів і правоохоронців під Верховною Радою у вівторок постраждали 17 правоохоронців і були затримані 26 осіб, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк.

За інформацією лідера партії "Національний корпус", першого командира полку "Азов" Андрія Білецького, всіх затриманих під час зіткнень учасників протестів під Верховною Радою у вівторок відпустили з Печерського відділення поліції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА