08:40 30.09.2019

Главу французького фонду звільнили за заклик вбити Грету Тунберг

1 хв читати
Главу французького фонду звільнили за заклик вбити Грету Тунберг

Президент фонду, що підтримує паризький "арт-музей Токіо", був звільнений після поста в Facebook, в якому закликав вбити екологічну активістку зі Швеції Грету Тунберг. У самому фонді відхрестилися від висловлювань Бернара Шенеб'є і пообіцяли найближчим часом вибрати нового президента, повідомляє Le Parisien.

Йдеться про публікацію в соціальній мережі, в якій Шенеб'є критикував виступ Тунберг в ООН. "Ця божевільна тільки додає ненависті в наше суспільство, в якому і так достатньо негативу!", - написав він, закликавши в цьому та наступному записи вбити шведську школярку.

У коментарях користувачі Facebook кілька разів вказали Шенеб'є, що його висловлювання можна трактувати як заклик до вбивства людини. На це глава культурного фонду відповів "так".

Уже після появи інформації про звільнення Шенеб'є все ж опублікував ще одне повідомлення, в якому приніс вибачення. "Звичайно, я не закликаю до вбивства Грети Тунберг", - написав він, додавши, що "в грі під назвою Facebook у нього вихопилися висловлювання, абсолютно йому невластиві".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА