07:10 09.09.2019

Китай не допустить відділення Гонконгу - китайська газета

2 хв читати
Китай не допустить відділення Гонконгу - китайська газета

Будь-які спроби відокремити Гонконг від материкової частини Китаю приречені на провал, пише в понеділок англомовна газета China Daily.

Вона попереджає, що учасники протестних акцій в Гонконзі "повинні припинити випробовувати терпіння центрального уряду", зазначивши, що недільні події в місті продемонстрували, що за заворушеннями в Гонконзі стоять зовнішні сили.

"Гонконг - невід'ємна частина Китаю, і це суть, яку ніхто не повинен оскаржувати, ні демонстранти, ні іноземні сили, які грають у свої брудні ігри", - йдеться в редакційній статті видання.

Газета підкреслює: "Демонстрації в Гонконзі не мають відношення до прав людини або демократії. Вони є результатом іноземного втручання. Щоб стриманість центрального уряду була неправильно витлумачена як слабкість, нехай буде ясно, що сепаратизм в будь-якій формі буде пригнічений", - йдеться в ньому.

Як повідомлялося, учасники протестів у Гонконзі в неділю зі співом гімну США і плакатами, що закликають Вашингтон надати допомогу в "звільненні" міста від контролю з боку Пекіна, пройшли до будівлі американського генерального консульства і передали дипломатам петицію.

Із самого початку акція проходила в мирній обстановці, поліція тільки спостерігала за ходом. Згодом в інших районах міста поновилися зіткнення демонстрантів з поліцією, яка вкотре була змушена застосувати сльозогінний газ для наведення порядку.

У суботу під час масових демонстрацій протесту в результаті таких зіткнень декілька людей отримали поранення і були госпіталізовані.

Адміністрація Гонконгу відмовилася від планів внесення поправок в закон про екстрадицію, які спочатку спровокували протести, однак масові виступи тривають. Тепер їх учасники вимагають незалежного розслідування щодо, на їхню думку, жорстоких і неправомірних дій поліції стосовно протестуючих. Крім того, вони виступають за негайне звільнення всіх затриманих учасників протестів, проти прирівнювання протестів до безладів, за формування системи прямих виборів керівництва міста.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський обговорив з прем'єром Іспанії продовження військової допомоги

Прем'єр Бельгії підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

Президенти Латвії та Фінляндії, прем'єр Іспанії візьмуть участь у Саміті миру в Швейцарії

На Одещині збито дві російські авіаракети - ПК "Південь"

На Одещині знищено морську міну - ВМС ЗСУ

Заступник глави МЗС України поінформував гендиректора ОЗХЗ про системні порушення РФ Конвенції про заборону хімічної зброї

Карандєєв виступає за створення заповідника на території урочища Китаїв у Голосіївському районі Києва

Бійці 79 ОДШБр під час ворожого штурму в районі Новомихайлівки знищили 8 російських мотоциклів й 1 БМП

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА