16:30 17.08.2019

ДБР розслідує неналежне виконання обов'язків співробітниками ДСНС, що призвело до пожежі в одеському готелі

2 хв читати
ДБР розслідує неналежне виконання обов'язків співробітниками ДСНС, що призвело до пожежі в одеському готелі

Слідчі територіального управління Держбюро розслідувань (ДБР), розташованого в Миколаєві, здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання службових обов'язків співробітниками Держслужби з НС (ДСНС) в Одеській області, що призвело до виникнення пожежі в готелі "Токіо Стар" (Одеса) та загибелі людей.

Як повідомляє прес-служба ДБР, досудове розслідування за фактом виникнення пожежі здійснює Головне управління Нацполіції в Одеській області.

Наразі слідчі ДБР проводять слідчі дії для перевірки виконання службових обов'язків співробітниками ДСНС в Одеській області під час виконання ними перевірок та інших заходів з метою контролю за станом системи протипожежної безпеки. Зокрема, допитують свідків, вилучають необхідні документи.

"Кваліфікація: службова недбалість, яка спричинила тяжкі наслідки (ч2 ст 367 Кримінального кодексу України)", - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, в Одесі в ніч на суботу, 17 серпня, сталася пожежа в готелі "Токіо Стар" на вул. Водопровідній, 1, унаслідок чого загинули восьмеро осіб (за даними Одеської обласної державної адміністрації, сім осіб загинули на місці, ще одна людина – в машині "швидкої допомоги"), 10 людей постраждали. За інформацією ДСНС, серед постраждалих є люди у важкому стані. За даними президента України Володимира Зеленського, четверо з постраждалих - у критичному стані.

Серед постраждалих – двоє іноземців і дитина.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив негайно розпочати масштабні перевірки місць відпочинку громадян, насамперед готелів та санаторіїв.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

У ДСНС зазначили, що в липні було заплановано перевірку готелю, але відбулася зміна форми власності, і представників Держслужби не допустили до перевірки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

За минулу добу на Харківщині одна людина загинула та десять постраждали в результаті ворожих обстрілів

Ворог зранку атакував три громади Сумської області

СБУ проводить "контррозвідувальні заходи" в Шевченківському районі Києва

Окупанти за добу завдали 383 удари по шести населених пунктах Запорізької області, є поранений

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА