13:05 02.08.2019

Мінрегіон оновив вимоги до систем пожежогасіння

1 хв читати
Мінрегіон оновив вимоги до систем пожежогасіння

Оновлені державні будівельні норми (ДБН) про проектування сучасних систем пожежогасіння з використанням тонкорозпиленої води набудуть чинності з 1 листопада 2019 року, повідомила прес-служба заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та регіонального розвитку і ЖКГ Льва Парцхаладзе.

"Сьогодні у 90% випадках пожежу ліквідують із використанням води. Але якщо це робити звичайними методами, то не тільки застосовуються набагато більші об’єми води, а, отже, і проектуються більші резервуари для зберігання, також руйнуються важливі цінні речі та майно, затоплюються об’єкти. Гасіння пожежі тонкорозпиленою водою довело свою ефективність у світі, й тому ми запровадили можливість використання цієї технології також в Україні", - наводяться в повідомленні слова Парцхаладзе.

Як пояснює прес-служба, за рахунок високого тиску вода утворює туман із дрібнодисперсних крапель, що дає змогу розпилювати й охоплювати велику площу горіння, а також поглинати тверді частинки диму. Завдяки цьому ризик сильного задимлення приміщення значно знижується.

Проектування і монтаж таких систем мають здійснюватися відповідно до вимог ДСТУ CEN/TS14972 "Стаціонарні системи пожежогасіння. Системи пожежогасіння тонкорозпиленою водою. Проектування і монтаж".

Як зазначає Парцхаладзе, зазначена технологія може бути використана в будівлях різного призначення, зокрема в житлових будинках, громадських закладах, школах, дитсадках тощо.

Зміни до ДБН розробили фахівці ВГО "Український союз пожежної та техногенної безпеки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація завдала трьох ударів по районах зосередження противника

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Росіяни за добу завдали одного ракетного та 49 авіаударів по території України

За добу на лінії фронту сталося 112 бойових зіткнень

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА