20:42 02.07.2019

Велика Британія виділяє більше £ 37млн для підтримки реформ в Україні наступного року, запускає проект підтримки незалежних українських ЗМІ

3 хв читати
Велика Британія виділяє більше £ 37млн для підтримки реформ в Україні наступного року, запускає проект підтримки незалежних українських ЗМІ

Держміністр закордонних справ Великої Британії лорд (Тарік) Ахмад з Вімблдону оголосив про підтримку Лондоном незалежних українських ЗМІ в рамках нового 3-річного проекту вартістю 9 млн фунтів стерлінгів, повідомляє МЗС цієї країни, додаючи, що загалом на підтримку українських реформ протягом наступного року Об'єднане королівство виділить понад £ 37млн.

"Протягом наступного року Велика Британія виділяє більше 37 мільйонів фунтів стерлінгів для підтримки більш широких реформ, оборони, будівництва миру, боротьби з корупцією та гуманітарної діяльності в Україні, а також розширення прав і можливостей і рівності жінок", - йдеться в прес-релізі, оприлюдненому на сайті МЗС Великої Британії в зв'язку з участю держміністра в 3 конференції з реформ в Україні в Торонто (Канада), де і оголосив про новий проект з підтримки незалежних ЗМІ в Україні.

У МЗС нагадали, що Велика Британія заснувала і провела першу Конференцію з реформ України в Лондоні в 2017 році. "Велика Британія і Канада продовжують очолювати підтримку міжнародним співтовариством важливих реформ в Україні і будуть домагатися подальшого прогресу в проведенні судових, виборчих і економічних реформ на Конференції. Вкрай важливо, щоб Україна продовжувала взаємодіяти з Міжнародним валютним фондом (МВФ), ЄС та іншими донорами для завершення цих реформ", - йдеться в прес-релізі.

Згідно з інформацією британського МЗС, в ході конференції в Торонто лорд Ахмад відзначив успіхи України в проведенні реформ на тлі триваючої російської агресії.

"За останні 5 років Україна досягла більшого прогресу, ніж за попередні 23 роки разом узяті. Тепер ми бачимо узгоджений план реформ в уряді. Ми бачимо більш прозору систему закупівель, реформований банківський сектор, кращу охорону здоров'я і більш децентралізоване прийняття рішень, які ближче до людей. На тлі невблаганної російської агресії це досить чудове досягнення", - навели слова глави зовнішньополітичного відомства в прес-службі міністерства.

При цьому лорд Ахмад наголосив на необхідності зосередитися на фундаментальних реформах в Україні: "по-перше, реформа судової системи, по-друге, добре розроблена програма приватизації; по-третє, законодавство про ліквідацію монополій; і, по-четверте, реформи в сфері власності ЗМІ, що забезпечують вільну і справедливу пресу".

Міністр також зазначив, що оскільки Велика Британія залишає Європейський Союз, її уряд переконаний, що успіх України має життєво важливе значення для європейської і міжнародної безпеки. "Ми будемо продовжувати працювати з усіма вами за суверенну, безпечну і процвітаючу Україну", - сказав він.

Оголошуючи новий проект з підтримки незалежних ЗМІ в Україні, глава британського МЗС сказав: "Сьогодні я можу оголосити, що ми також посилюємо нашу підтримку незалежних ЗМІ в Україні в рамках нового проекту вартістю 9 мільйонів фунтів стерлінгів, який підвищить стійкість суспільства до дезінформації та допоможе підвищити відповідальність уряду за рахунок розвитку незалежних джерел інформації в Україні та в усіх країнах Східного партнерства".

За словами лорда Ахмада, в Великій Британії добре розуміють, що процвітаюче незалежне медіа-середовище, яке включає суспільне мовлення, є основою стабільної, успішної демократії. Незалежні ЗМІ можуть стати потужним інструментом для пом'якшення впливу неправдивого викладення фактів, метою яких є внести розкол і зірвати зусилля з проведення реформ в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА