13:14 13.06.2019

ПриватБанк запустив сервіс "Відкрита виписка" контролю публічних видатків

2 хв читати
ПриватБанк запустив сервіс "Відкрита виписка" контролю публічних видатків

Державний ПриватБанк запустив новий сервіс "Відкрита виписка", завдяки якому громадяни зможуть здійснювати громадський контроль за витратами благодійних фондів, громадських організацій та об'єднань, комунальних і державних підприємств, місцевих рад.

"Сервіс забезпечить суспільству контроль за витратами благодійних фондів, громадських організацій та об'єднань, комунальних і державних підприємств, місцевих рад, які на добровільній основі погодяться публікувати свої дані", - сказав член правління, IT-директор ПриватБанку Андрій Гриценюк на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в Києві в четвер.

За його словами, сервіс публікації витрат доступний кожному корпоративному клієнту банку, який може підключити його онлайн, а скористатися можливістю їх контролю зможе кожен громадянин на спеціальній сторінці open.pb.ua.

Для отримання відкритої виписки користувачеві достатньо ввести код підприємства або номер розрахункового рахунку, після чого він може поділитися посиланням на неї в себе на сайті, уточнив Гриценюк.

Як повідомила на прес-конференції член руху "#Дійзнами" Марія Барабаш, ця громадська організація звернулася до ПриватБанку, який обслуговує її, з ідеєю створення сервісу про відкриття своїх рахунків. За її словами, під час роботи виникла ідея створити такий незалежний ресурс, що дав би сертифіковану та підтверджену інформацію, яку не міг би змінити власник рахунку, й у результаті команда ПриватБанку вирішила створити сервіс, що дає змогу всім охочим організаціям долучитися до цієї ініціативи.

Згідно з даними Нацбанку України, ПриватБанк на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів (525,698 млрд грн) посідав 1-е місце серед 77 українських банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА