19:10 09.06.2019

Шестеро українців затримані в Бангладеш, їм інкримінують пограбування банкомату і опір поліції

2 хв читати
Шестеро українців затримані в Бангладеш, їм інкримінують пограбування банкомату і опір поліції

Шестеро громадян України разом з кількома громадянами Румунії та Болгарії були затримані поліцією Народної Республіки Бангладеш, їм інкримінують пограбування банкомату в складі ОЗУ і опір представникам місцевої поліції під час затримання, повідомляється на офіційному сайті президента України.

Як наголошується в повідомленні, в неділю, 9 червня, з родичами затриманих зустрівся заступник голови адміністрації президента України Кирило Тимошенко.

"29 травня шість друзів-спортсменів з міста Бердичева віком від 18 до 45 років відправилися в туристичну поїздку в Бангладеш. Останнього разу родичі спілкувалися з ними телефоном 31 травня. З першого червня і досі зв'язатися з ними не вдавалося. Після численних звернень у МЗС України, консульство України в Індії, родичі зниклих звернулися і до президента України Володимира Зеленського"- йдеться в повідомленні.

На зустрічі Кирила Тимошенко з рідними затриманих, в якій взяв участь і представник МЗС України, було погоджено, що найближчим часом в Бангладеш вилітає консульська група на чолі з першим секретарем з консульських питань посольства України в Індії Олександром Громовим, яка на місці має детально з'ясувати ситуацію і надати необхідну допомогу, зокрема в пошуку приватного адвоката для затриманих українців.

Зі свого боку, як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" офіційний представник Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич, у зв'язку із затриманням громадян України посольство України в Індії невідкладно звернулося нотою в МЗС Бангладеш з клопотанням пояснити причину затримання і повідомити про умови утримання і стан здоров'я затриманих.

"На 10 червня запланована зустріч дипломатів в Посольстві Бангладеш в Делі з питання отримання інформації у справі. Консул готує відрядження в Бангладеш з метою відвідування в установі утримання громадян України, а також проведення зустрічей з компетентними органами країни. Посольство України підтримує контакт з адвокатом затриманих і рідними. Зазначена справа перебуває на контролі МЗС і Посольства України в Індії", - розповів Кирилич у неділю.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА