11:52 07.06.2019

Суд відпустив під домашній арешт підозрюваного у вбивстві екс-добровольця "Сармата"

2 хв читати

Печерський районний суд м.Києва в ніч на п'ятницю відпустив з-під варти Михайла Сігіду, ймовірного організатора вбивства екс-добровольця Віталія Олешка, відомого як "Сармат", повідомила автор і ведуча програми "Схеми" Наталія Седлецька.

"Буквально щойно, посеред ночі, Печерський суд нашвидкоруч провів неанонсоване засідання. Суддя Вовк відпустив з-під варти Михайла Сігіду - головного підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста Віталія "Сармата" Олешка", - написала Седлецька на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За її словами, тепер Сігіда має вирушити до Бердянська "під домашній арешт".

Седлецька зазначила, що Сігіда - не лише головний підозрюваний в організації вбивства екс-добровольця, а й "ключова людина, яка могла б дати свідчення щодо справжнього замовника" злочину.

"Друзі Олешка переконані, що його вбили через боротьбу з місцевою владою і народним депутатом Олександром Пономарьовим, який за фактом контролює Бердянськ і місцеві силові структури", - написала автор і ведуча програми "Схеми".

Як повідомлялося, 17 грудня перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін повідомив про затримання в аеропорту Харкова жителя міста Дніпра, якого підозрюють у співучасті у вбивстві Олешка.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу в Бердянську", - зазначив Аброськін.

Пізніше Департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч.2 ст.115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обріза мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - у Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками з Дніпра та області.

20 серпня Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, зокрема й організатор злочину, перебувають під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства Олешка.

27 вересня підозрюваний у скоєнні вбивства Олешка зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану "Мохіто" (Бердянськ, Запорізька обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки у Москві лицемірно використовують термін "багатополярність", ми створюємо реальний інструмент реальної багатополярності - Зеленський про Саміт миру

Кабо-Верде першою з країн Африки підтвердила участь у Саміті миру

РФ вдарила по об'єктах критичної інфраструктури Кіровоградської області, поранено дитину 9-ти років

Зеленський: Будь-яка затримка в постачанні зброї та снарядів Україні коштуватиме надто дорого для всіх у світі, хто хоче захисту від Росії

Ворожий БПЛА влучив в об'єкт енергетичної інфраструктури на Полтавщині, сталося загоряння

Ворожі ракети зафіксовані на Вінниччині, є влучання

Сили оборони мають певні успіхи на лиманському напрямку

Об'єкти критичної та цивільної інфраструктури Запоріжжя зазнали масованої атаки ворога

8 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА