13:41 03.06.2019

Посли Польщі та Ізраїлю протестують проти відкриття нового пам'ятника Роману Шухевичу в Івано-Франківську

1 хв читати
Посли Польщі та Ізраїлю протестують проти відкриття нового пам'ятника Роману Шухевичу в Івано-Франківську

Посол Польщі Бартош Ціхоцький і посол Ізраїлю Джоел Ліон висловили протест меру Івано-Франківську через новий пам'ятник головнокомандувачу Української повстанської армії (УПА) Роману Шухевичу.

"Посол Польщі Бартош Ціхоцький і посол Ізраїлю Джоел Ліон написали листа меру Івано-Франківська, висловлюючи протест проти відкриття нового пам'ятника Роману Шухевичу. Посли нагадують, що ті, хто вижив після масових убивств, у яких Шухевич відіграв вирішальну роль, досі живуть в Україні, Польщі та Ізраїлі", - йдеться в повідомленні посольства Польщі в Україні на сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Посольство також оприлюднило лист, адресований меру.

"Цим листом ми користуємося нагодою опротестувати ваше рішення й хочемо нагадати дітям Івано-Франківська, їхнім батькам і їхнім бабусям і дідусям, що Роман Шухевич був персонально відповідальний за те, що забрав життя десятків тисяч рівних собі - кулями, вогнем, зґвалтуванням, тортурами та іншими звірячими методами - тільки тому, що вони молилися Богу польською або івритом", - ідеться в листі.

Дипломати висловили впевненість у тому, що необхідно заохочувати в дітях і студентах бажання до вивчення історії, а також готовність сприяти їхнім подорожам для виявлення справжньої історії польсько-українсько-єврейської спадщини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА