16:03 10.05.2019

До суду Києва передано справу злочинної групи, яка виготовляла підроблену оливкову олію та продавала в оптових масштабах

1 хв читати
До суду Києва передано справу злочинної групи, яка виготовляла підроблену оливкову олію та продавала в оптових масштабах

 Завершено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт стосовно учасників злочинної групи з Києва, які здійснювали виготовлення та збут у промислових масштабах підробленої оливкової олії під виглядом відомих і вигаданих брендів.

"Троє осіб, організувавшись у злочинну групу, орендували на території м. Києва складське приміщення, де з низькоякісної соняшникової олії створювали "оливкову" олію та розливали її в металеву тару, марковану під відомі й вигадані бренди. Надалі суміш під виглядом оливкової олії збували на території України в оптових масштабах", - повідомляє прес-служба прокуратури м. Києва у п'ятницю.

За результатами проведених експертиз з’ясовано, що вилучена продукція за перевіреними показниками до оливкової олії не належить і не відповідає вимогам ДСТУ, що, у свою чергу, свідчить про її небезпеку для споживачів.

Під час слідства виявлено цех із виготовлення та розливу контрафактної оливкової олії. "Згідно з вилученою фінансовою документацією, зловмисники встигли реалізувати контрафакту майже 2,5 млн грн", - зазначено в повідомленні.

Наразі обвинувальний акт за обвинуваченням трьох осіб у скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.28, ст.227 (умисне введення в обіг на ринку України небезпечної продукції) Кримінального кодексу України, направлено до Дніпровського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА