19:41 07.03.2019

НАБУ завершило досудове розслідування у справі екс-менеджерів вертолітного ремзаводу "Авіакон", підозрюваних у завданні збитків на 13 млн грн

2 хв читати
НАБУ завершило досудове розслідування у справі екс-менеджерів вертолітного ремзаводу "Авіакон", підозрюваних у завданні збитків на 13 млн грн

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) завершило досудове розслідування за відкритим у 2016 році кримінальним провадженням стосовно екс-менеджерів ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон" (ДП "Авіакон" Сумської обл.), що входить до держконцерну "Укроборонпром", підозрюваних у завданні збитків державі на суму 13 млн грн.

Як повідомила прес-служба НАБУ в четвер, 7 березня трьом підозрюваним, а саме колишньому директору ДП "Авіакон", екс-заступнику та комерційному директору приватної компанії офшорної юрисдикції, оголошено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

"Як встановили слідчі, у березні 2014 року посадові особи ДП "Авіакон" уклали з приватною компанією Westan Group Associates Ltd., зареєстрованою на Карибських островах, договір на постачання 12 паливних баків для вертольотів на загальну суму $288 тис. Згодом, з відома керівництва ДП "Авіакон", Westan Group Associates Ltd. уклала договір із грузинською компанією-виробником на виготовлення 12 паливних баків, але за ціною вдвічі меншою - $144 тис.", - уточнюють у НАБУ.

"За схожою схемою в травні того самого року ДП "Авіакон" і Westan Group Associates Ltd. уклали ще один контракт, за яким держпідприємству поставлено 85 паливних баків тієї самої грузинської компанії-виробника за завищеною вдвічі ціною - $2,04 млн (проти $1,02 млн, за яку ці самі баки закуповувала Westan Group Associates Ltd. у грузинського виробника)", - зазначає прес-служба.

Як пояснюють у НАБУ, в результаті таких дій ДП "Авіакон", за версією слідства, безпідставно переплатив 13,03 млн грн компанії в офшорній юрисдикції.

ДП "Конотопський авіаремонтний завод "Авіакон", що входить до складу "Укроборонпрому" з 2011 року за рішенням уряду, забезпечує капітально-відновлювальний ремонт будь-якої складності, переобладнання та модернізацію вертольотів сімейства Мі всіх типів.

На заводі капітально ремонтують та відновлюють бойові вертольоти Мі-24, багатоцільові вертольоти Мі-26, багатоцільові вертольоти Мі-8/Мі-17, легкі багатоцільові вертольоти Мі-2 та іншу військову і цивільну техніку.

У липні 2016 року авіаремзавод "Авіакон" отримав сертифікат відповідності системи якості вимогам стандарту НАТО AQAР 2120.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА