11:46 01.03.2019

У квітні в КПІ відбудеться економічний форум у рамках проекту з популяризації України у світі через культурну дипломатію - віце-прем'єр

2 хв читати
У квітні в КПІ відбудеться економічний форум у рамках проекту з популяризації України у світі через культурну дипломатію - віце-прем'єр

Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе підписала низку доручень щодо координації зусиль міністерств і відомств для реалізації заходів, передбачених проектом "Через культурну дипломатію до економічної незалежності України".

Як повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України, І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що нині дуже важливо повернути Україну на культурну і ментальну мапу Європи та світу, адже Росія продовжує політику привласнення української історії та культури.

Головною подією проекту в 2019 році стане світове турне в травні-грудні переможця фестивалю "Щедрик Фест" (який відбувся в січні в м. Покровську Донецької області) - камерного хору "Кредо". Тур приурочений до 100-річчя культурної дипломатії України та світового тріумфу української пісні "Щедрик".

"Особливо тішуся, що ідея цього проекту зародилася не в Києві, не у державних кабінетах, а на місцевому рівні - в місті Покровську Донецької області, де свого часу творив композитор Микола Леонтович. Упевнена, для багатьох не лише у світі, а й в Україні стане несподіванкою донецьке коріння всесвітньо відомого «Щедрика»", - сказала вона.

Віце-прем'єр висловила жаль, що цього року Україні не вдалося обрати виконавця, який представив би країну на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення". "Думаю, цей проект гідно компенсує нашу відсутність на цьому пісенному конкурсі. Ця ініціатива поєднує культуру і бізнес, минуле і майбутнє", - сказала І.Климпуш-Цинцадзе.

У рамках проекту "Через культурну дипломатію до економічної незалежності України" запланована низка інших заходів, зокрема економічний форум з однойменною назвою. Він має відбутися 23 квітня в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського" та є одним з етапів реалізації масштабного та багатовекторного проекту, який почався восени 2018 року на Донбасі та покликаний популяризувати Україну у світі через культурну рекламу.

Турне має на меті не лише популяризацію історії "Щедрика", а й просування українських економічних інтересів за підтримки культурної дипломатії України.

Перший концерт туру має відбутися у травні в Празі. Виступи заплановані в Австрії, Бельгії, Великій Британії, Іспанії, Німеччині, Португалії, Франції, Чехії, Швейцарії, Канаді, США. У цих країнах почують не лише 82 найкращі голоси України, а й познайомляться з 82 провідними торговельними марками України, які підтримають тур.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ударів по Харкову 2 людини загинули, ще 6 поранено

Удар по Одесі, за попередніми даними, здійснено "Іскандером" із касетною частиною - Плетенчук

Румунія передала ДБР одного з організаторів міжнародного наркосиндикату

У Слов'янську затримано шпигунку, яка передавала окупантам дані про понтонні переправи ЗСУ

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, кількість постраждалих уточнюється - Синєгубов

Герцогиня Единбурзька зустрілася із Зеленським у Києві й відвідала Ірпінь

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ, МІСТО ПІД УДАРОМ АГРЕСОРА - МЕР ТЕРЕХОВ

На Чернігівщині перехоплено російський розвідувальний дрон - ССО

В Одеській області оголошено жалобу у зв'язку із загибеллю 5 людей

Зеленський: Віримо, що буде такий час, коли українські прикордонники працюватимуть спокійно на всіх ділянках нашого суверенного державного кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА