20:07 14.02.2019

За фактом проведення в окупованому РФ Криму незаконних обшуків у кримських татар розпочато кримінальне провадження

2 хв читати
За фактом проведення в окупованому РФ Криму незаконних обшуків у кримських татар розпочато кримінальне провадження

За фактом проведення в окупованому Криму представниками силових структур Російської Федерації низки обшуків за місцем проживання групи кримських татар в смт Октябрське ГУ Нацполіції України в Автономній Республіці Крим та Севастополі розпочало кримінальне провадження.

"Сьогодні, 14.02.2019, представники силових структур Російської Федерації провели низку обшуків за місцем проживання кримських татар Решта та Рустема Емірусеїнових, Арсена Абрахірова, Ізета та Ескендера Абдулганієвих у смт Октябрське Красногвардійського району Автономної Республіки Крим", - повідомляє прес-служба прокуратури АРК у четвер увечері.

В інформації наголошується, що за зазначеними фактами ГУ Національної поліції України в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі розпочало кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України (порушення недоторканності житла, вчинене посадовою особою або із застосуванням насильства чи з погрозою його застосування, - караються позбавленням волі терміном від двох до п'яти років).

Процесуальне керівництво в кримінальному провадженні здійснює прокуратура АР Крим.

Раніше повідомлялося, що російські правоохоронці в четвер здійснили обшуки у будинках кількох кримських татар у смт Октябрському, затримано трьох осіб у рамках справи про діяльність організації "Хізб ут-Тахрір".

Як повідомляється на сторінці у Facebook спільноти "Крымская солидарность", затримано Ескендера Абдулганієва, Рустема Емірусеїнова та Арсена Абхаїрова. "Як стало відомо, на всіх трьох порушено кримінальні справи за підозрою в організації та участі в діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір", - йдеться в повідомленні.

Судове засідання з обрання запобіжного заходу всім трьом призначено на 15 лютого.

Речник Міністерства закордонних справ України Катерина Зеленко прокоментувала ці затримання. "Російські окупаційні сили надалі переслідують активістів - кримських татар, які виступають проти незаконної окупації їхньої батьківщини... у примусових обшуках в Октябрському. Потрібна термінова міжнародна відповідь, щоб зупинити зловживання щодо прав людини", - написала вона в мікроблозі в Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА