14:39 31.01.2019

ООН потрібно $162 млн для реалізації гуманітарних проектів в Україні

2 хв читати
ООН потрібно $162 млн  для реалізації гуманітарних проектів в Україні

 Для реалізації гуманітарних проектів в Україні системам ООН необхідні $162 млн, заявляє координатор системи ООН, координатор із гуманітарних питань в Україні Оснат Лубрані.

"У 2019 році необхідно $162 млн (критично важливі пріоритети становлять $135 млн) для надання допомоги та захисту 2,3 млн найуразливіших чоловіків, жінок і дітей", - йдеться у зверненні координатора, оприлюдненому в четвер у звіті "Багаторічна стратегія гуманітарного реагування. План гуманітарного реагування в період із січня до грудня 2019 року".

$47,6 млн передбачено на психосоціальну підтримку, моніторинг захисту прав людини, допомогу в сфері індивідуального захисту, маркування забруднених мінами територій; $31,8 млн необхідні для забезпечення сталого доступу постраждалих унаслідок конфлікту до достатньої кількості води належної якості та мінімальних санітарних гігієнічних послуг; $27 млн передбачено на створення запасів будівельних матеріалів і непродовольчих товарів на випадок НС, а також на паливо для обігріву, обігрівачі, теплий одяг та ізоляцію укриттів для найбільш вразливих груп населення.

Крім того, $19,2 млн необхідні для гарантування продовольчої безпеки; $18,1 млн передбачено на надання життєво необхідних і первинних медичних послуг, відновлення і реконструкцію систем медичних послуг та інфраструктури, закупівлю й розподіл предметів медичного призначення, основних медикаментів, а також безпосередню підтримку лабораторій, включаючи послуги банків крові.

Також $6,5 млн планується передбачити на поліпшення доступу дітей та молоді до освіти, $5 млн на координацію й управління гуманітарною діяльністю, $6,5 млн на багатоцільову грошову допомогу постраждалому населенню.

Планом, зокрема, передбачається, що район надання гуманітарної допомоги буде розширено до 20-км зони вздовж лінії розмежування з обох боків. "Це було зроблено з метою надання необхідної допомоги найбільш вразливій частині населення, навіть якщо ці люди не постраждали безпосередньо від обстрілів", - пояснили в організації.

Майже 45% проектів, включених до плану, містять готівковий або ваучерний компонент, що передбачає передання готівкових коштів безпосередньо нужденним, тоді як в 2018 році цей показник становив 40%.

"Доступ гуманітарних організацій до населення, яке потребує допомоги, а також доступ цивільних осіб, які постраждали від конфлікту, до життєво важливих товарів і послуг на сході України, все ще утруднений. Обстріл, загрози розриву мін і боєприпасів, логістичні проблеми, обмежена кількість пунктів пропуску, а також бюрократичні перепони продовжують перешкоджати наданню гуманітарної допомоги та захисту", - наголошується у звіті.

У звіті зазначено, що гуманітарний план реагування на 2018 було профінансовано лише на 38%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА