19:01 10.01.2019

Українська армія в 2020 році буде здатна діяти повністю за стандартами НАТО

2 хв читати
Українська армія в 2020 році буде здатна діяти повністю за стандартами НАТО

Українська армія нарощує свою силу, і в 2020 році Збройні сили України будуть здатні діяти повністю за стандартами НАТО, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У 2020 році ЗСУ будуть організовані і здатні діяти повністю за стандартами НАТО відповідно до закону про національну безпеку", - зазначив П.Порошенко під час зустрічі з жителями м. Здолбунів у Рівненській області, повідомляє прес-служба президента в четвер.

Він наголосив, що за чотири роки були наново створені ЗСУ, і "сьогодні - це сотні тисяч належно підготовлених, гарно озброєних і забезпечених усім необхідним воїнів з речовим, медичним, харчовим, бойовим, житловим і іншим забезпеченням".

За його словами, українська армія здатна гідно протистояти ворогу і нарощує свою силу - на потреби оборони і безпеки бюджет виділяє суму, що перевищує 5% ВВП.

"Ми інвестуємо частину ресурсів у потужності оборонно-промислового комплексу, відновлюємо роботу конструкторських бюро, створюємо нові робочі місця в ОПК. Кожного місяця українське військо отримує десятки і сотні одиниць нової і модернізованої зброї, техніки, в тому числі літаків і ракет", - наголосив П.Порошенко.

Він зазначив, що зусилля українського народу і героїзм армії викликають повагу і розуміння у світі та дозволяють українській дипломатії зміцнити міжнародну коаліцію на підтримку України, включно із санкціями, допомогою в підготовці фахівців, постачанні зброї, зокрема протитанкових ракетних комплексів "Джавелін".

Президент висловив упевненість, що шлях України до Євросоюзу та НАТО допоможе гарантувати безпеку українських кордонів і суверенітету. "Наш шлях – до миру, але не на умовах капітуляції, яку нам пропонує російська п'ята колона, а на умовах національних інтересів України", - сказав П.Порошенко.

Він також зазначив, що членство в Європейському Союзі - це шлях до добробуту країни, а євроатлантична інтеграція - це шлях до зміцнення української державності та гідності українських громадян. "І ми довели, що здатні здобувати перемоги на цьому визначеному українським народом шляху", - наголосив глава держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА