12:05 10.01.2019

НАБУ за грудень оголосило 153 підозри

2 хв читати
НАБУ за грудень оголосило 153 підозри

 Детективи Національного антикорупційного бюро України висунули підозри у скоєнні злочину 153 особам протягом грудня 2018 року в рамках розслідування 635 кримінальних проваджень.

Як повідомляється на офіційному сайті НАБУ, ще 302 людини за місяць отримали статус обвинувачених у зв'язку з тим, що розслідування скоєних ними злочинів було завершено.

"Протягом останнього місяця 2018 року детективи Національного бюро під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру: позаштатному раднику генерального директора Державного космічного агентства України та довіреній особі, яких слідство вважає причетними до завдання $8,245 млн збитків ДП "Укркосмос"; судді одного з районних судів м.Маріуполь і його помічнику, викритим в ориманні неправомірної вигоди за винесення рішення у справі про адміністративні правопорушення", - йдеться в повідомленні.

Серед кримінальних проваджень, розслідування яких детективи завершили в грудні, справу за фактом отримання $15 тис неправомірної вигоди прокурором Департаменту нагляду за дотриманням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури; за підозрою начальника Служби у справах дітей та сім'ї Київської обласної державної адміністрації в розкраданні коштів, виділених для внутрішньо переміщених осіб; за підозрою екс-керівника Державної екологічної інспекції України в декларуванні недостовірної інформації.

"Підозрюваним та їхнім захисникам відкрито матеріали для ознайомлення", - повідомляють в НАБУ.

Крім того, кількість розслідуваних кримінальних проваджень, в яких складено та направлено до суду обвинувальний акт, зросла до 176.

Зокрема, йдеться про розслідування щодо посадової особи СБУ, викритої в отриманні $47,5 тис неправомірної вигоди від осіб, які незаконно одержали громадянство України (ч.4 ст.368 Кримінального кодексу України) і екс-президента ПрАТ "Сі Трайдент" і екс-директора судновласницької компанії, яких обвинувачують у завдання понад 219 млн грн збитків морському торговельному флоту України (ч.5 ст.191 КК).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА