09:36 04.01.2019

Україна та НАТО продовжать співробітництво за програмою SALIS

2 хв читати
Україна та НАТО продовжать співробітництво за програмою SALIS

Україна та НАТО продовжать співробітництво за програмою Strategic Airlift Interim Solution (SALIS) щодо виконання стратегічних вантажних авіаперевезень в інтересах країн НАТО і ЄС.

Як повідомила прес-служба ДП "Антонов", відповідний контракт на використання важких транспортних літаків Ан-124-100 "Руслан" авіакомпанії "Авіалінії Антонова" в рамках SALIS продовжено на майбутні три роки, терміном до 31 грудня 2021 року.

"Відповідно до контрактних зобов'язань, починаючи з 1 січня 2019 року ДП "Антонов" надає два літаки Ан-24-100 "Руслан" на постійній основі для виконання авіаперевезень в інтересах учасників програми SALIS", - уточнює прес-служба.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки з 2015 року за рішенням уряду входить до держконцерну "Укроборонпром".

"Авіалінії Антонова" - структурний підрозділ ДП "Антонов", один із провідних світових операторів важкого транспортного Ан 124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн із 2006 року надає послуги в рамках програми SALIS. У грудні 2014 року, спільно з російською авіакомпанією "Волга-Дніпро", контракт із НАТО було продовжено до кінця 2016 року. За даними ДП "Антонов" у 2016 році, з огляду на нову геополітичну ситуацію, український оператор важкого транспортного Ан-124-100 "Руслан" припинив співпрацю з "Волга-Дніпро" та працює на ринку вантажних авіаперевезень самостійно, зокрема в рамках програми НАТО SALIS.

За даними компанії сьогодні флот "Авіалінії Антонова" налічує сім літаків Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн, Ан-22 "Антей" вантажопідйомністю 60 тонн, супертранспортник Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА