15:08 21.11.2018

Україна змогла консолідувати зусилля країн-членів Інтерполу при обранні нового керівника

2 хв читати

Обрання президентом Інтерполу представника Республіки Корея Кім Чон Яна стало перемогою для всієї організації, а Україна стала координатором зусиль для його перемоги.

Як повідомляє Нацполіція з посиланням на начальника департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Нацполіціі Василя Неволю, перемога корейського представника стала перемогою для всієї організації.

"Це перемога організації, яка змогла продемонструвати свою консолідованість, свою спільність. І Україна була дуже активною - без перебільшень, стала певним центром консолідації, координації зусиль сусідніх країн і країн - світових лідерів", - наголосив начальник Укрбюро Інтерполу.

"Ми можемо дійсно з гордістю сказати "Слава Україні!", Слава нашим професіоналам, які створили всі умови для того, щоб ця перемога відбулася", - додав В.Неволя.

Як повідомлялося, під час голосування за кандидатуру на посаду глави Інтерполу в середу вранці на підтримку в.о. глави організації, представника Південної Кореї було віддано 101 голос, а за його суперника, представника РФ, віце-президента Інтерполу Олександра Прокопчука - 61.

Перед голосуванням на 87-й сесії Генасамблеї Інтерполу МВС України виступило із заявою, в якому заявила про неприпустимість представництва РФ у керівництві Інтерполом у зв'язку з причетністю цієї держави до низки злочинів по всьому світу в останні роки. У відомстві наголосили, що РФ "зловживає системою Інтерполу" і звернулися з проханням до інших країн "не робити авторитетну і поважну професійну організацію ... заручником агресивної та злочинної Росії".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА