12:21 21.11.2018

Керівники України привітали десантників із професійним святом

2 хв читати
Керівники України привітали десантників із професійним святом

Президент України Петро Порошенко, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України Андрій Парубій та секретар РНБО Олександр Турчинов привітали десантно-штурмові війська Збройних Сил України з їхнім професійним святом.

"Марунові берети – символ крові українських воїнів-десантників, пролитої у боях за Батьківщину. Ви – незламні сини своєї країни, якими пишається кожен українець. Вітаю наших мужніх хлопців зі святом. Нехай небесний покровитель - Архангел Михаїл - захищає та береже вас", - написав П.Порошенко в середу в своєму мікроблозі в соцмережі Twitter.

Як наголосив А.Парубій у своєму привітанні, оприлюдненому на сайті парламенту, легендарні бойові операції українського десанту - рейд 2014 року та героїчні бої за Донецький, Луганський і Краматорський аеропорти - назавжди вписано в історію України.

"Українські десантники гідно зарекомендували себе в миротворчих місіях в Югославії, Іраку, Сьєрра-Леоне, Косово, Ліберії, отримавши заслужену славу та повагу серед колег з армій усього світу", - зазначив спікер.

В.Гройсман подякував десантно-штурмовим військам за мужність і відвагу.

"Головні риси десантно-штурмових військ - віддане служіння своєму народу, високий професіоналізм та мужність, беззаперечна готовність до боротьби за свободу, незалежність і територіальну цілісність України. Героїзмом, хоробрістю і мужністю в протистоянні російському агресору воїни десантно-штурмових військ вписали славну сторінку доблесті і відваги до літопису народної слави, і підтвердили, що українці здатні захистити свою країну", - йдеться в привітанні О.Турчинова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Удар окупантів по Балаклії спрямований на велику кількість жертв серед цивільних

Уже десятеро поранених унаслідок ворожого обстрілу Балаклії

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА