17:45 29.10.2018

У Києві відбулася презентація творів дітей про їхніх батьків, кримських татар, утримуваних або зниклих у РФ

2 хв читати

 Збірник творів "Мій тато - герой", написаних кримськотатарськими дітьми, батьки яких пропали безвісти, вбиті або незаконно утримуються Російською Федерацією в ув'язненні, презентовано в понеділок у Києві.

"Через дитяче сприйняття, через дитячу біль міжнародні політики можуть зрозуміти біль народу, тих людей і сімей, які страждають від агресії Російської Федерації", - сказав голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на презентації збірки творів дітей політв'язнів Криму "Мій тато - герой" у понеділок у Києві.

Е.Барієв повідомив, що конкурс творів "Мій тато - герой" було оголошено в грудні минулого року, всі його учасники отримають призи, а трьом переможцям буде відповідно вручено ноутбук і два планшети.

За словами Е.Барієва, до збірки, виданої Кримськотатарським ресурсний центром англійською мовою, увійшли 15 творів. Він також повідомив, що твори дітей буде переведено й італійською мовою, а в майбутньому такі конкурси стануть традиційними.

Як зазначив голова меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров (фракція "Блок Петра Порошенка"), кількість дітей із кримсько-татарських сімей, батьки яких несправедливо засуджені, затримані, пропали безвісти, загинули внаслідок дій окупаційної влади, досягла 113.

"Для нас дуже важливо, щоб наші діти розуміли, чому їхні батьки - герої. Вони - герої, тому що вони - за добро, за справедливість, за свою кримську землю, за свою кримськотатарську мову, за свій кримськотатарський народ, за Україну, в якій вони живуть... І бачите, вони про це пишуть ", - зазначив Р.Чубаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА