11:31 22.10.2018

КМДА ігнорує прохання слідства про перенесення меморіалу Героїв Небесної Сотні, що гальмує слідство у "майданівських справах" - Горбатюк

2 хв читати
КМДА ігнорує прохання слідства про перенесення меморіалу Героїв Небесної Сотні, що гальмує слідство у "майданівських справах" - Горбатюк

Київська міська державна адміністрація (КМДА) ігнорує прохання слідства про перенесення національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні, через що гальмується проведення слідчих експериментів у "майданівських справах", зазначає начальник слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк.

Як розповів С.Горбатюк журналістам у понеділок в Києві, для забезпечення проведення слідчих дій у "справах Майдану", ще в липні слідчий виніс постанову про заборону будь-яких змін в облаштуванні центру столиці, де проводяться слідчі експерименти.

Також начальник слідчого управління Генпрокуратури нагадав, що слідство направило листа до КМДА з проханням перенести Меморіал Небесної Сотні.

"Але з липня наші прохання не знаходять відгуку в Київській міськадміністрації і ви бачите, що не переноситься (меморіал), такому чином гальмується проведення слідчих експериментів", - сказав він і додав, що постанову про заборону облаштування в центрі столиці було скасовано.

С.Горбатюк також повідомив, що слідство звернулося до суду з проханням про арешт ділянки в Києві, де проводяться слідчі експерименти до їх закінчення. За його словами, на засіданні суд озвучив рішення про арешт ділянки, але згодом в рішенні було зазначено, що в задоволенні клопотання слідства відмовлено.

"На сьогоднішній день склалася така ситуація: через тиждень вже можуть початися роботи (з облаштування - ІФ). І не перенесено меморіал", - наголосив він.

Таким чином, як пояснив С.Горбатюк, слідство не може якісно провести слідчі експерименти.

Також начальник слідчого управління Генпрокуратури уточнив, що за повторного звернення до КМДА відповіли, що нібито на перенесення меморіалу немає згоди генпрокурора. Водночас, за його словами, є інформація про те, що генпрокурор не заперечує проти перенесення.

"Звертаюся до генпрокурора, до КМДА, щоб разом вжити всіх заходів, враховуючи підтримку сімей Небесної Сотні, щоб завершити проведення слідчих дій", - закликав С.Горбатюк.

За його словами, слідству необхідно мінімум 16 днів для проведення слідчого експерименту за умови, якщо нічого не заважатиме.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

В Україні очікуються нічні заморозки на поверхні ґрунту

ГУР про скупчення РФ угруповання військ на північному напрямку: Все відомо, опрацьовуються необхідні дії та рішення з боку України

Фон дер Ляєн за підсумками зустрічі з Макроном і Цзіньпінем: Сподіваємося, що Китай використає свій вплив на Росію, щоб покласти край війні

ГУР про навчання РФ: Ядерний шантаж - стабільна практика режиму Путіна

Унаслідок нічних авіаударів по Золочеву Харківської області постраждали три людини - прокуратура

У Голосіївському районі Києва знайдено російську ракету Х-69, її бойову частину знешкоджено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА