14:51 04.10.2018

ВР незаконним способом намагається закрити два українські телеканали - НСЖУ

1 хв читати
ВР незаконним способом намагається закрити два українські телеканали - НСЖУ

Національна спілка журналістів України вважає неправомірним рішення Верховної Ради закликати Раду національної безпеки і оборони України запровадити санкції стосовно телеканалів "112 Україна" та NewsOne.

"Я вважаю, це небезпечний прецедент, оскільки стосовно українського засобу масової інформації пропонується діяти неправовим способом - ухвалено політичне рішення. Раду національної безпеки закликають застосувати певні санкції, але фактично ми говоримо, що Newsone та "112 Україна" - це українські медіа, які працюють в українському правовому полі. Це правове поле передбачає або звернення до суду про діяльність журналістів і телеканалів, або рішення регулятора Нацради", - заявив голова НСЖУ Сергій Томіленко в ефірі телеканалу "112 Україна" в четвер.

Пізніше С.Томіленко на своїй сторінці у Facebook додав, що парламент закликав у позазаконний спосіб закрити два українські телеканали, здійснивши посягання на свободу слова в Україні.

"Характерно, що у ці дні в Києві перебуває делегація авторитетної організації Freedom House з Вашингтона. Її експерти стурбовані нападами на журналістів та активістів, безкарністю та намаганням політиків зазіхати на права і свободи. І сьогоднішня постанова парламенту з вимогою закрити два телеканали, які не подобаються більшості у 229 голосів, - яскравий приклад українських реалій для американських правозахисників", - зазначив голова НСЖУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА