20:57 01.10.2018

НАБУ викрило громадянина, який намагався підкупити прокурора САП за $15 тис.

2 хв читати
НАБУ викрило громадянина, який намагався підкупити прокурора САП за $15 тис.

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили громадянина в момент надання ним $15 тис. неправомірної вигоди прокурору САП.

Як повідомляє в понеділок увечері прес-служба НАБУ, пропозиція неправомірної вигоди надійшла державному посадовцю у лютому 2018 року, після чого він відразу повідомив про цей факт Генеральній інспекції ГПУ. За цим фактом розпочато досудове розслідування, здійснення якого було доручено детективам НАБУ.

Як встановило слідство, неправомірну вигоду прокурору САП запропонував громадянин, якого обвинувачують у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 27 (співучасть), ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 3 ст. 369 (пропозиція або обіцянка хабара) КК України.

"Усвідомлюючи, що за скоєнні кримінальні злочини може бути призначено покарання - позбавлення волі на термін від 5 до 12 років із конфіскацією майна, громадянин вирішив "домовитися" з прокурором, запропонувавши йому неправомірну вигоду в розмірі $30 тис. За умовами "угоди", перша половина суми мала бути сплачена прокурору після зміни кваліфікації злочину на більш м'яку, друга - за фактом подання клопотання до суду", - розповіли в НАБУ.

Громадянина, який надав неправомірну вигоду, викрито та затримано в момент передання першого траншу із заявленої суми.

1 жовтня йому повідомили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі, яка займає відповідальне становище).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА