15:17 24.08.2018

Україна має шукати альтернативні ресурси природного газу

1 хв читати
Україна має шукати альтернативні ресурси природного газу

У питанні занепокоєння проектом "Північний потік-2" є і економічна, і стратегічна складові, а Україна має шукати альтернативні ресурси природного газу, наголошує радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон.

"Ми з прем'єр-міністром України провели дуже цікаву дискусію щодо питань енергоресурсів і ролі, яку відіграє Україна, що ми можемо зробити в майбутньому", - сказав Дж.Болтон на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його словами, президент США Дональд Трамп, висловлюючи занепокоєння щодо "Північного потоку-2", відзначає "не лише економічну важливість цього питання в Європі... а й стратегічну".

"Безумовно, це те, що пов'язано з монополією постачальника критично важливих енергоресурсів... Чому ви, Європа добровільно ще більше прив'язуєте себе до російських енергопостачальників. Альтернативний варіант для України та інших країн - знаходити інші джерела і ресурси природного газу", - додав він.

Радник президента США наголосив: "Це питання політики, уряду України, щоб шукати альтернативні енергоресурси, щоб не було залежності від Росії".

Дж.Болтон зауважив, що якщо "Північний потік-2" буде побудовано, то "Україна залишиться в ситуації ризику, що Росія, навіть якщо зобов'яжеться, не постачатиме достатніх обсягів газу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА