14:35 23.08.2018

Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували за тиждень на Донбасі понад 6 тис. порушень - Хуг

2 хв читати
Спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували за тиждень на Донбасі понад 6 тис. порушень - Хуг

За минулий тиждень спостерігачі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні зафіксували скорочення кількості випадків порушень режиму припинення вогню на Донбасі.

"Минулого тижня ми стали свідками понад 6 тис. порушень режиму припинення вогню", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг на брифінгу в четвер у Києві.

За його словами, понад 30% зафіксовано в "трикутнику" Авдіївка-Ясинувата-Донецький аеропорт, близько 20% - на сході та північному сході від Маріуполя, близько 16% - на півночі та заході Горлівки, близько 12% - у районі Попасної, Первомайська та Золотого та близько 12% - на півдні та південному сході від Світлодарська.

Водночас він відзначив скорочення кількості порушень режиму припинення вогню та кількості жертв серед цивільного населення, але ця тенденція має нестабільний характер.

"За минулий тиждень СММ зафіксувала 108 одиниць озброєння, розміщених із порушенням узгоджених ліній розведення, 70 на підконтрольних уряду районах і 38 - у районах, які не контролюються урядом", - повідомив перший заступник голови СММ ОБСЄ.

Він сказав, що люди на сході України хочуть бачити справжнє розведення сил озброєння, але "замість того, вони бачать нездатність розвести сили та засоби навіть на трьох узгоджених пілотних ділянках".

"Минулого тижня СММ ОБСЄ зафіксувала порушення режиму припинення вогню безпосередньо на ділянках розведення вогню в районах Золотого та Петровського", - додав А.Хуг.

"Із початку року маємо 168 жертв серед цивільного населення, серед яких 31 убитий і 137 поранених", - додав перший заступник голови СММ ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА