15:56 22.08.2018

СБУ представить у суді доказ російського сліду в справі Бабченка

2 хв читати
СБУ представить у суді доказ російського сліду в справі Бабченка

Служба безпеки України продовжує роботу зі встановлення замовників у справі спроби вбивства в Києві російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка, а на судових засіданнях буде надано докази російського сліду в цьому злочині, заявляє глава Служби безпеки України Василь Грицак.

"Так звана справа Бабченка вже перебуває в суді, Герман (підозрюваний в організації спроби вбивства А.Бабченка Борис Герман - ІФ) справді підписав угоду зі слідством, встановлено провину й інших осіб, причетних до цього злочину. Я переконаний, що найближчим часом відбудуться судові слухання", - сказав В.Грицак журналістам у середу в Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи допоможе визнання провини Б.Германом та угода зі слідством встановити замовника злочину

При цьому глава СБУнаголосив: "Слідчі Служби безпеки України продовжують вживати заходів для того, щоб встановити всіх причетних саме до замовлення цього злочину".

"Як ми й обіцяли, російський слід, російські гроші, все в цій справі буде, і, я думаю, що ви матимете можливість переконатися в цьому під час слухання справи в суді", - сказав В.Грицак.

Як повідомлялося, увечері 29 травня спочатку ЗМІ, потім і влада України повідомили, що російського журналіста А.Бабченка, який із 2017 року працює на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в Києві. Наступного дня голова СБУ заявив, що інформація про "вбивство" А.Бабченка була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам А.Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Того самого дня стало відомо про затримання організатора "вбивства" А.Бабченка - Бориса Германа, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому частину суми за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні.

Незабаром чернець-волонтер, активіст "Правого сектора" Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української православної церкви (Московського патріархату) та Української православної церкви Київського патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство А.Бабченка, після чого він звернувся з інформацією до СБУ.

Пізніше генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про список 47 потенційних жертв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА