21:04 02.07.2018

Понад 200 неправдивих повідомлень про мінування у Львові надійшли на електронку мерії в червні

2 хв читати
Понад 200 неправдивих повідомлень про мінування у Львові надійшли на електронку мерії в червні

Львівська міська рада повторно звернеться до правоохоронних органів з проханням про заходи у зв'язку з численними помилковими повідомленнями про мінування об'єктів у місті.

Як повідомила в понеділок прес-служба Львівської міськради, в червні до мерії надійшло 210 неправдивих повідомлень електронної пошти про вибухові пристрої, нібито встановлені за різними адресами міста.

Раніше міськрада направляла і тепер повторно направить листи правоохоронним органам для вжиття відповідних заходів.

У попередньому листі на ім'я глави МВС України Арсена Авакова було зазначено, що співробітник "гарячої лінії", який одержує повідомлення про мінування, згідно з внутрішніми інструкціями, невідкладно інформує відповідні служби міста, зокрема правоохоронні органи. У разі отримання таких повідомлень співробітник не має жодної технічної та юридичної можливості встановити їхнього автора.

Оскільки такі повідомлення продовжують систематично надходити до Львівської міськради, це призводить до необґрунтованого навантаження відповідних служб і дестабілізації ситуації в місті. Наразі ніхто не почув підтвердження за жодним фактом, описаним у повідомленнях про вибухові пристрої. Тому мерія просить негайно відреагувати і вжити всіх заходів для припинення правопорушень у Львові.

У міськраді зазначили, що від Головного управління Національної поліції у Львівській області надійшла відповідь, що за цими фактами слідчі підрозділи ГУНП в області проводять досудове розслідування за кримінальними провадженнями, відкритими за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху) КК України. Хід досудового розслідування перебуває на контролі у керівництва ГУНП у Львівській області.

"Мерія повторно звернеться з відповідними листами до Національної поліції, Служби безпеки України, а також до міністра внутрішніх справ України для вжиття відповідних заходів", - наголошується в повідомленні прес-служби міськради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА