08:36 23.05.2018

Facebook проінвестує безпеку даних користувачів, попри наслідки для прибутку

3 хв читати
Facebook проінвестує безпеку даних користувачів, попри наслідки для прибутку

Останніми роками адміністрація Facebook не змогла завадити розвитку ситуації зі шкідливим впливом, визнав голова компанії Марк Цукерберг на зустрічі з головами європарламентських фракцій і головою Європарламенту Антоніо Таяні.

Зустріч транслювала телевізійна служба ЄС.

"Ми не проявили відповідальності. Це помилка. Я про неї шкодую. І я прошу вибачення за неї. Знадобиться час, щоб внести всі необхідні зміни. Але я хочу змінити тактику і зробити значні інвестиції в те, щоб люди мали гарантовану безпеку (своїх даних - ІФ)", - сказав М.Цукерберг, виступаючи перед європейськими парламентарями у вівторок увечері у Брюсселі.

Він пообіцяв подвоїти персонал компанії, що відповідає за безпеку, довівши кількість відповідних фахівців до 20 тис. до кінця поточного року.

"Ми також інвестуємо в інші сектори - і ці інвестиції в галузі безпеки матимуть значні наслідки для нашого прибутку. Але щоб було ясно: безпека людей завжди буде для нас важливішою за збільшення наших прибутків", - наголосив голова Facebook.

Крім того, за словами М.Цукерберга, його пріоритетом завжди була "соціальна місія", що полягала в тому, щоб об’єднувати людей і зближувати їх. У планах компанії найняти десятки тисяч людей до кінця 2018 року в 12 містах Європи. Сьогодні, навів він порівняння, їх лише 7 тис.

М.Цукерберг повідомив, що компанія досліджує "всі застосунки, що мають доступ до великої кількості інформації громадян". Якщо є занепокоєння, застосунки призупиняють, а коли ясно, що дані використовуються неналежним чином, Facebook закриває ці застосунки.

"Тисячі застосунків було перевірено, і серед них ми призупинили понад 200", - сказав голова Facebook.

Компанія працює над тим, щоб дати можливість користувачам контролювати свої дані. "Наприклад, із новим механізмом пошуку ви можете видалити вашу історію і куки", - пояснив М.Цукерберг.

Facebook, зазначив його глава, впровадила систему, що дає змогу виявляти фальшиві акаунти як засіб поширення неправдивих новин уже тоді, коли вони лише створюються. За його даними, лише в першому кварталі 2018 року було видалено 180 млн фальшивих акаунтів, і значну частку з них - через декілька хвилин після реєстрації.

Він вважає, що кількість таких акаунтів менша за 10%, але компанія надалі покращує свій інструментарій, щоб виявляти їх якнайшвидше.

М.Цукерберг спеціально зупинився на питанні безпеки проведення виборів, яке особливо турбувало його європейських співрозмовників. Він зазначив, що найближчим часом у багатьох місцях у світі відбудуться вибори. В Європі, зокрема, будуть вибори до Європейського парламенту, але також очікуються вибори різних рівнів на інших континентах.

"У 2016 році ми дуже повільно діяли щодо виявлення втручання Росії в нашу платформу, що вплинуло на американські вибори", - сказав голова компанії. Він додав, що Facebook не була "досить підготовлена і готова до спланованої кампанії дезінформації, яку ми потім виявили".

За його запевненням, відтоді було зроблено значні інвестиції, "щоб захистити чесний характер виборчих процесів, створивши перешкоди такому типу атак на платформу Facebook".

"Я переконаний, що ми доб'ємося наших цілей, оскільки ми дуже добре попрацювали під час кількох виборів після 2016 року", - заявив М.Цукерберг.

Відповідаючи на запитання учасників зустрічі, він запевнив, що недопущення втручання у вибори - один із пріоритетів Facebook.

"Ми дійсно стежитимемо за тим, щоб не допустити якогось втручання у вибори, як це змогли зробити росіяни під час американських президентських виборів у 2016 році", - пообіцяв М.Цукерберг.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА