13:23 13.05.2018

Сайт виборчкому штату Теннессі наразився на атаку з українського комп'ютера

2 хв читати
Сайт виборчкому штату Теннессі наразився на атаку з українського комп'ютера

Дослідники виявили докази навмисного вторгнення на веб-сайт місцевих виборів в графстві Нокс штату Теннессі (США) з українського комп'ютера в Україні під час узгодженої кібератаки, повідомляє агентство Associated Press, посилаючись на звіт Sword&Enterprise Security Shield.

Заступник директора з інформаційних технологій графства Нокс Девід Болл зазначає, що йдеться про кібератау, наслідки якої були посилені "підозріло великою кількістю іноземних користувачів", що запросили доступ на сайт. "Враховуючи побічні докази, особливо одночасне доведене шкідливе вторгнення з IP-адреси України, я вважаю, розумно хоча б припустити, що атака була запланованою", – зазначив він.

При цьому у звіті йдеться, що веб-сайт отримав запити про доступ приблизно зі 100 країн з усього світу, а старший директор з інформації і технологій графства Нокс Річард Моран заявляє, що, хоча інтенсивний трафік надходив із зарубіжних серверів, це не означає, що той, хто атакував, перебував у іншій країні.

Професор комп'ютерних наук Університету Райса Ден Уоллах зазначає, що в мережі Інтернет є велика кількість фонового трафіку і було б важко знайти його походження, тому що нападники дуже добре приховують своє місце розташування. "Що нападники роблять: вони вламуються на інші комп'ютери починають атаку звідти", – зазначив він.

Дані голосування, що відбувалося 1 травня, порушені не були, проте сайт не працював близько години після припинення опитувань, що створило сум'яття, перш ніж технічні фахівці зафіксували проблему.

За словами Д.Болла, виявлена Sword&Shield уразливість виправлена, після цього було вжито додаткові заходи безпеки.

Прес-секретар ФБР в Ноксвіллі Джойс МакКентс заявила, що графство Нокс не зверталося до ФБР у зв'язку з "падінням" сайта.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей дістали поранення

Окупанти за добу завдали 335 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Ворог уночі та вранці обстрілював Миколаївську область, є пошкодження рекреаційних об'єктів, житлових будинків та об'єкта теплогенерації

ЗС України за добу ліквідували 1096 окупантів

Увечері та вночі ворог атакував Дніпропетровську область безпілотниками

ППО ліквідувала п’ять із дев’яти ворожих БПЛА у п'яти областях України

У Миколаєві після атаки БПЛА пошкоджено рекреаційні та інфраструктурні об'єкти

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів"

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 88 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 атак противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 32 ракетних і 64 авіаудари

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА