15:56 08.05.2018

СБУ запобігла замовному вбивству екс-судді, організованого спецслужбами РФ

2 хв читати
СБУ запобігла замовному вбивству екс-судді, організованого спецслужбами РФ

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України запобігли у Луганській області замовленому російським спецслужбами терористичному акту стосовно одного з колишніх високопосадовців судової системи, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники СБУ задокументували, що російські спецслужби завербували українського громадянина, який відбував покарання на тимчасово окупованій території Донбасу. За їхнього сприяння його звільнили з в'язниці і він погодився виконувати диверсійно-розвідувальні та терористичні завдання на території України", - наголошується в повідомленні прес-центру , розміщеному на сайті відомства у вівторок.

Співробітники СБУ встановили, що зловмисник у березні 2018 отримав завдання від кадрового офіцера спецслужб РФ зі здійснення теракту стосовно представника української судової системи. Він здійснив поглиблене вивчення об'єкта посягань і розвідку за місцем проживання, а також отримав кошти для вчинення злочину. За задумом російських кураторів, вбивство судді мало дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Луганській області і підірвати довіру населення до правоохоронних органів.

Оперативники контррозвідки спільно з бійцями спецпідрозділу СБУ "Альфа" затримали зловмисника під час спроби проникнення до приватного будинку судді для його фізичної ліквідації.

Затриманий агент спецслужб РФ також зізнався у виконанні кількох розвідувальних завдань, серед яких - відео- та фото фіксація місця дислокації однієї з військових частин, наявної техніки і озброєння, окремих залізничних вузлів на території Луганської області, вивчення системи безпеки одного зі столичних бізнес-центрів. За їх виконання зловмисник отримував від представника спецслужб РФ гроші під час особистих зустрічей в Москві.

Тривають першочергові слідчо-оперативні дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА