19:02 29.04.2018

Суд у Росії продовжив арешт українцю Павлу Грибу ще на 2 місяці

3 хв читати
Суд у Росії продовжив арешт українцю Павлу Грибу ще на 2 місяці

Російський суд продовжив арешт українцю Павлу Грибу, який незаконно утримується в СІЗО Краснодара на два місяці, повідомило "Громадське" з посиланням на батька Павла - Ігоря Гриба.

"За словами І.Гриба, засідання суду відбулося в закритому режимі в суботу, 28 квітня", -йдеться в повідомленні на сайті порталу в неділю.

Суддя, побачивши українського консула і мати Павла Гриба, попросив їх залишити приміщення суду. Особистого побачення з матір'ю Павлу так і не надали.

"Як тільки побачили в залі мати і генерального консула, суддя оголосив, що засідання є закритим і їх попросили вийти", - сказав І.Гриб.

За його словами, за 8 місяців, які П.Гриб знаходиться в СІЗО, йому не було надано жодного побачення з матір'ю. "Ми за цей час отримали від нього тільки один лист і отримав якийсь лист від громадянина України", - додав він.

І.Гриб зазначив, що за час перебування в СІЗО у його сина значно погіршився зір.

"З огляду на хворобу, яка у Павла, не доводиться говорити про поліпшення ... Останнім чином у Павла дуже погіршився зір. І на останніх допитах, коли йому давали підписувати документи, він дуже напружував очі", - сказав батько політв'язня.

Як повідомлялося, 12 квітня адміністрація слідчого ізолятора Краснодара (РФ) відмовилася передавати продукти харчування громадянину України П.Грибу, повідомив його батько Ігор Гриб.

"Ці продукти передавати заборонено. Гриб на дієті". Таку відповідь почув чоловік, який намагався передати синові продуктову передачу. Адміністрація СІЗО практично нічого не дозволила передати", - написав він на сторінці в Фейсбук.

За словами І.Гриба, на тлі загального погіршення здоров'я відсутність мінімально необхідного харчування підвищує ризик "раптової появи вираженої кровотечі з просвіту стравоходу, шлунку або дванадцятипалої кишки, зі зниженою функцією згортання крові" (висновок доктора медичних наук, професора Василя Притули). Лікар також рекомендує І.Грибу в комплексі лікування порто-системну шунтуючу операцію.

І.Гриб стурбований тим, що в разі внутрішньої кровотечі жодна медичне установа Краснодарського краю не зможе надати Павлу необхідну допомогу.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідин Білорусі, куди той поїхав 24 серпня (в Гомель) на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався тільки в соціальних мережах . За домовленістю, Павло мав повернутися того ж дня. Коли наступного дня він не повернувся, І.Гриб поїхав в Гомель на його пошуки.

За його словами, на території Білорусі він з'ясував, що Павло знаходиться в розшуку за ст. 205 Кримінального кодексу РФ (терористичний акт), ініціатором розшуку є ФСБ РФ Краснодарського краю в Сочі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб знаходиться в слідчому ізоляторі на території РФ, в Краснодарі. Рішенням суду від 2 березня 2018 року термін його утримання під вартою було продовжено до 4 травня.

9 квітня 2018 року І.Гриб повідомив, що його син не отримує необхідної медичної допомоги, незважаючи на погіршення здоров'я

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА